Головна

«Пасторальна опіка хворих дітей»


Щорічно у листопаді у Ватикані відбувається Інтернаціональна конференція, що організовується Папською комісією Душпастирства охорони здоров'я, робота якої спрямована на розгляд актуальних питань пасторальної та соціальної опіки над хворими. Участь у цих конференціях беруть єпископи, священики, монахи і монахині, лікарі, студенти пасторальної та соціальної медицини з усіх куточків світу. Почесним президентом та головою конференції є Кардинал Хав'єр Лодзано Барраґан, що відповідає за душпастирство охорони здоров'я в усій Католицькій Церкві.

Цього року ХХІІI Інтернаціональна конференція проходила з 13 по 15 листопада у Новій залі Синоду (Рим). Темою конференції була «Пасторальна опіка хворих дітей» (La Pastorale nella cura dei Bambini Malati). Актуальними питаннями до розгляду на конференції були: «Історія опіки для хворих дітей у цілому світі», «Пасторальна опіка хворих дітей згідно вчення Святого Письма, Отців Церкви та Історії Церкви», а також, «Міжрелігійний діалог щодо опіки над хворими дітьми», «Аспекти пасторальні догляду і опіки над хворими дітьми», «Пасторальний провід хворої дитини і підтримка сім'ї і родини», «Роль і служіння волонтаріату для хворих дітей  та організація праці волонтера у єпархіях і парафіях».

У міжнародній конференції взяла участь делегація від УГКЦ у складі студентів пасторальної медицини Папського університету "Терезіанум", філія інституту "Каміліанум" студента третього року навчання о. Андрія Марчука (Тернопільсько - Зборівська єпархія) та студента першого року навчання о. Володимира Люпака (Львівська архиєпархія), які з благословення Блаженнішого Любомира були направлені Міжєпархіальною комісією душпастирства охорони здоров'я на вищі студії. А також на конференції  були присутні студент о. Ярослав  Яворський (Самбірсько - Дрогобицька єпархія) та п. Володимир Семенів лікар - невропатолог і працівник шпиталю ім. Митр. Андрея Шептицького (м. Львів).

 

Комісія душпастирства охорони здоров'я УГКЦ

За матеріалами: http://www.ugcc.org.ua/

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/