Головна

ПРОГРАМА ХАРЧОВОЇ ДОПОМОГИ ПОТРЕБУЮЧИМ І ГОЛОДУЮЧИМ

Допомога і місцева потреба

У ці складні економічні часи Церква святого Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі допомагає людям, котрі шукають допомоги в харчах, дехто вперше. Зараз більше, ніж коли-небудь, наші соціальні служби хочуть бути певні, що люди, вражені падінням економіки і зростанням цін на продукти, мають доступ до здорової їжі, щоб прогодувати себе і свої сім'ї. Церква святого Миколая Чудотворця робить усе можливе, щоб гідно відповісти на зростання цих потреб і потребує допомоги громади для продовження своєї місії.

 

Серед потребуючих - літні люди, бездомні, одинокі батьки і збіднілі сім'ї. Дитяче недогодовування, зокрема, може мати загрозливі наслідки. Діти, народжені в сім'ях, які не здатні їх прогодувати, на 25% частіше потрапляють до лікарень. Брак поживної їжі також може зашкодити розумовому і фізичному розвитку дитини, спричинивши багато по життєвих проблем. З вашою допомогою ми би могли допомагати людям у Києві!

 

Про програму

Церква святого Миколая Чудотворця розпочала програму - продуктово-грошовий банк - місією якої є йти назустріч потребуючим киянам, роздаючи їм їжу. Ця програма зміцнює окремих людей, сім'ї і нашу громаду.

Що стосується вибору сімей для цієї програми, то це мусять бути сім'ї з гострою потребою в харчах, якими опікуються державні соціальні служби, про яких знає церква, інші організації та школи.

Видача харчів здійснюватиметься на базі Церкви Св. Миколая Чудотворця у останню суботу кожного місяця. Всі харчі є пожертвами або придбані на грошові пожертви. Церква святого Миколая Чудотворця теж розвиває партнерські стосунки із київськими продуктовими магазинами, супермаркетами, ресторанами і готелями для збору консервованих, упакованих і сипучих продуктів задля роздавання потребуючим. Продуктовий пакет складається зі збалансованого набору поживних харчів для родини з розрахунку на декілька тижнів.

 

Як ви можете допомогти

Є три способи приєднатися до нас:

  • Пожертви: кожної неділі, приходячи на Службу Божу, приносити із собою сипучі продукти, консерви або пакунки, які:
    • пошкоджені або непридатні для продажу, але придатні до вживання і/або
    • у чудовому стані
  • Волонтерство: додаткові люди завжди потрібні, щоб допомогти втілювати нашу програму ефективніше. Дізнайтесь, чи ваші родичі, колеги та друзі могли би приєднатися до нас, щоб годувати потребуючих киян! Ви могли б виділити, як мінімум, 2 години на місяць, щоб роздавати харчі, або більше за вашим бажанням!
  • Спонсорування продуктового пакету: можливість дуже змінити раціон харчування голодуючих сімей протягом року.

Список рекомендованих харчів

Церква святого Миколая Чудотворця приймає харчі та напої від всіх наших парафіян, в їхніх оригінальних упаковках - металевих і пластикових консервах, картонних і пластикових упаковках. Пошкоджені упаковки приймаються з вдячністю, якщо їхній вміст все ще придатний для споживання. Будь-ласка, ніяких скляних упаковок! Не приймаються харчі, термін вживання яких збіг! Список включає в себе таке (і він не остаточний):

 

Cушене/в'ялене або консервоване м'ясо і риба

Консервовані овочі

Консервовані фрукти

Порошкове молоко

Фруктові й овочеві соки

Борошно

Цукор

Рис

Макаронні вироби

Зернові каші (ячмінні, вівсяні, пшеничні)

Гречка

Квасоля (сухі чи консервовані)

Супи консервовані/розчинні

Томатні соуси і кетчуп

Олія

Дитяче харчування і суміші для немовлят

Сушені фрукти

Горіхи

Мед

Джеми і мармелад

Крекери і печиво

 

За додатковою інформацією, будь-ласка, контактуйте з пані Лілією Городиською по е-мейлу Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду або за номером 8-066-037-37-34.

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/