Головна

Будівництво Патріаршого собору планується завершити восени 2010 року


1 - 7 грудня 2008 року Преосвященний Владика Богдан (Дзюрах), голова Наглядової ради будівництва Патріаршого центру УГКЦ у Києві, перебуває у США. Мета його візиту - зустріч із членами Закордонного відділу інформаційно-фінансового забезпечення будівництва Патріаршого центру для поінформування їх про стан будівництва Патріаршого собору та обговорення подальших кроків проведення збірки на території США.

Під час свого перебування у США Владика Богдан також зустрінеться із Преосвященним Владикою Павлом (Хомницьким), головою Всеамериканського комітету розвитку Патріаршого центру, Єпархом Стемфордським УГКЦ, та Преосвященним Владикою Василем (Лостеном), Єпископом-емеритом Стемфордської єпархії, який бере активну участь у проведенні збірки для будівництва собору. Крім того заплановано низку зустрічей із дійсними та потенційними жертводавцями, зокрема із єпископом римо-католицької єпархії з Рокфелер Центру, який уже двічі пожертвував по 100 тисяч доларів.

"Сподіваємося, що при добрій співпраці наших єпископів у Північній Америці ми зможемо зібрати необхідні кошти для того, щоб весною з новою силою продовжити будівельні роботи. Старатимемось щоб, відповідно до побажань членів Синоду Єпископів УГКЦ, ми могли восени 2010 року здійснити освячення Патріаршого собору Воскресіння Христового", - для Департаменту інформації сказав Владика Богдан.

Всеамериканський комітет розвитку Патріаршого центру та Закордонний відділ інформаційно-фінансового забезпечення будівництва Патріаршого центру офіційно діють на теренах США з 13 серпня 2007 року. Положення про Закордонний відділ та про Всеамериканський комітет затвердив Блаженніший Любомир, Глава УГКЦ. Адреса Закордонного відділу: 14 Peveril Rd. Stamford, CT 06902. Телефон для довідок: 203-324-7698.

Департамент інформації УГКЦ

За матеріалами: http://www.ugcc.org.ua/

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/