Головна

"Святий Миколай мандрує Україною"

13 листопада стартувала підготовка до ІІІ Всеукраїнської екуменічної благочинної акції "Святий Миколай мандрує Україною". Зокрема, в Києві в приміщенні Міжнародного благодійного фонду "Україна 3000" відбулася робоча зустріч організаторів, регіональних координаторів та партнерів акції, - повідомили ZAXID.NET організатори.

Уже третій рік поспіль у межах акції діти-сироти, неповносправні та діти з малозабезпечених сімей у 24 областях України та АР Крим отримають подарунки до Дня Святого Миколая, який в Україні відзначають традиційно 19 грудня.

Акція полягає в організації збору солодощів, іграшок, одягу, книжок, канцтоварів та коштів на подарунки від Святого Миколая, які будуть передані потребуючим дітям. Так, у 2006 році понад шість тисяч дітей по всій Україні отримали подарунки та персональні листи від Святого Миколая, у 2007 році - понад шістнадцять тисяч. Цього року організатори акції планують охопити вже двадцять тисяч дітлахів.

За словами координатора Всеукраїнської благочинної акції "Святий Миколай мандрує Україною" Тараса Яценка, акцент у цьогорічній акції ставитиметься на характерній особливості акції - здатності єднати надзвичайно різних людей, зокрема різних за конфесійною приналежністю, місцем проживання та мовою, статусом та матеріальним становищем. Усіх їх вдається об'єднати, щоб зробити добру справу для найменших, однак найбільш потребуючих громадян України.

Урочиста церемонія відкриття акції запланована на 17 грудня, куди будуть запрошені потребуючі діти з Київщини (500 дітей), а також представники громадських організацій, духовенство різних християнських конфесій, меценати, відомі особистості та, звичайно, сам "Святий Миколай", який розпочне з Києва свою мандрівку Україною. 18-19 грудня будуть проведені загальноміські урочисті заходи в усіх обласних центрах, а 19-21 грудня волонтери акції розвозитимуть подарунки по адресах потребуючих дітей, сиротинцях, інтернатах, дитячих лікарнях.

Організатори закликають усіх людей доброї волі допомогти Святому Миколаю прийти до кожної потребуючої дитини, долучившись до акції у своєму регіоні - телефон „гарячої лінії": 8 050 101 00 60; e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду ; поштова адреса: а/с 5903, м. Львів 79054; веб-сторінка: www.sn.org.ua.

Довiдка ZAXID.NET

Організатори: Молодіжна християнська організація „Витанія", Міжнародний благодійний фонд „Україна 3000", Благодійний Фонд "Товариство "Приятелі дітей", Спілка Української Молоді в Україні.

Співорганізатори: Форум молодих лідерів України, ГО „Християнська Україна", МХТ "Діти Христа", НСОУ „Пласт", Молодіжна організація „Анастасіс" (м. Херсон), ХОМГО „Думка" та ХМГО „Краяни" (м. Харків), Благодійний фонд „Майбутнє сиріт" (м. Тернопіль), Благодійний фонд "Щаслива дитина" (м. Запоріжжя), Молодіжна християнська спільнота „Світло Христа", Фундація регіональних ініціатив (м. Миколаїв), Центральноукраїнський центр громадських ініціатив, YMCA-Україна.

За матеріалами: http://www.zaxid.net/

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/