Головна

Святий Миколай завітав до Штутгарту

Українці з давніх часів вважали Миколая своїм святим.

Святий Миколай - образ, що асоціюється з високими людськими моральними цінностями, глибокою вірою у справедливість існування на землі. Не гроші, а любов, порядність, доброчесність та благородство керують світом. І один раз на рік, у чарівну грудневу ніч усі ми маємо можливість бути доброчинцями задля власної втіхи і Божої ласки. Дякуючи доброму імені Святого Миколая кожен з нас може зробити щасливими діток, обділених долею у батьківській ласці. Та й до власних дітей цього дня ми маємо можливість прийти з казкою і відзначити за слухняність та гарне навчання.

До Парафії Святого Василія Великого з центром у Штутгарті цього року завітав Святий Миколай. У неділю 21 грудня на Святу Літургію до Української церкви в Штутгарті з'їхалися родини з дітьми з усього Вюртембергу. Парох Роман Врущак благословив усіх дітей.

Після закінчення урочистої Літургії вірні заспівали українську пісню «Ой, хто, хто, Миколая любить» і до церкви увійшов Святий Миколай з великим мішком. Гості з України, діти з львівської родини Щур приготували для Чудотворця невелику програму з українських пісень та віршів. Тож Миколай першими подарував двом Софійкам та Насті Щур мішечки з подарунками. Усі дітки отримали від нього українські образочки та цукерки.

Особливо зворушливо було бачити на святі родину Деніс. Ця родина має власного сина Бена. А ще усиновила двох українських дітей Андрійка та Богданку з сиротинця у Житомирі. Батьки роблять все для того, щоб українські діти не забували у Німеччині свою церкву, мову та культуру.

Святого Миколая майстерно зіграв режисер Андрій Критенко. Роздавати подарунки йому допомагав дяк Торстен Галл.

А ще в Українській церкві того дня з'явилася новорічна ялинка, що засяяла електричними гірляндами.

Дмитро Мірецький,

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду

Штутгарт, Німеччина

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/