Головна

Слово від Редакції

Дорогі в Христі брати і сестри, ми представляємо Вам нашу нову програму «Різдвяна допомога дітям».

Парафіяльна служба милосердя, стараннями своїх волонтерів-доброчинців продовжує допомагати потребуючим дітям і виконувати ті проекти які раніше були засвідчені.

Особливістю «Різдвяної допомоги дітям» є те, що ми продовжуємо вести проект допомога дітям, матері яких перебувають в ув'язнені. На запит парафіяльної служби, з департаменту виконання покарань ми отримали листа, де подаються уточненні списки дітей, які залишилися без материнської опіки. З огляду на таку розширену інформацію цього разу волонтери Карітас запропонували нову програму допомоги цим дітям. У листі є вказані точні адреси установ де перебувають матері, тому пані Зіновія запропонувала написати кожній матері лист і отримати від неї підтвердження точної адреси дитини. У листі ми наголошуємо: - «наша християнська громада від вашого імені хоче поздоровити вашу дитину зі святами і передати дарунок, але для цього потрібно щоб ви нам відповіли і вказали точну адресу перебування дитини». Пані Зіновія приготувала 150 таких листів і відіслала їх адресатам. У кожному листі є конверт з вказаною зворотною адресою і вкладений листок для письма. У такий спосіб ми хочемо залучити маму до активності допомоги дитині і самій отримати надію на життя і спасіння.

 

 

Маємо ще одну гарну новину: благодійна американська організація «Ангели дітям», зокрема пан Ерік зі своєю дружиною підтримує наші старання у програмі «Різдвяна допомога дітям». На Аскольдовій Могилі відбулась зустріч з його представниками, у ході якої було складено програму, яку і підтримуватиме цей фонд, а саме:

  • 1. Різдвяна допомога дітям у інтернаті Потіївка, Житомирської обл.
  • 2. Допомога дітям матері яких перебувають у закладах позбавлення волі.
  • 3. Харчування бездоглядних дітей на Аскольдовій Могилі.
  • 4. Продуктова допомога багатодітним родинам Печерського району міста Києва.

Саме для цієї благодійної мети добродій Ерік надав кошти. А 16, 17, 18 січня він особисто приїде щоб взяти участь у цих благодійних заходах.

Також ми знаємо, що отець Анатолій Тесля відвідує віл інфіковані родини і тяжкохворих, і є медичним капеланом парафії. Є нова пропозиція пана Лева, нашого доброчинця, який бажає розширити духовну допомогу віл інфікованим, скласти нову програму такої допомоги. А саме: - пан Лев зголосився прийти з колядою до цих родин.

Футбольна команда дітей, якими опікується наша церква і яку підтримує добродій Олег Лужний. має нагоду зустрітися з однією юнацькою командою одного з американських коледжів. Юнаки планують разом зі своїми батьками відвідати Україну у липні 2009 року Божого. Зараз складається така програма.

І на останок - програма гірськолижного відпочинку для бездоглядних дітей, навчання кататися на лижах, оздоровлення та духовне збагачення кожної дитини проходитиме в Славську наприкінці січня за традиційною допомогою пана Сергія Харчука.

Дорогі парафіяни ця велика програма «Різдвяна допомога дітям» - це участь кожного в ділах милосердя. Наш святий Миколай Чудотворець завжди примножує нам засоби допомоги, прошу вас молитися у тому намірі щоб все ми могли здійснити на славу Божу і своє спасіння.

Ваш відданий у Христі

ієрей Ігор-Ілля Онишкевич

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/