Головна

"Від слів про мир – до переконання у мирі"

Презентація книги під такою назвою відбулася 24 січня 2009 року у Києві, в Інституті релігійних наук св. Томи Аквінського (вул. Якіра, 13), в рамках Тижня молитов за єдність християн. Презентоване видання присвячене 40-й річниці відзначення Всесвітнього дня миру. Книгу підготувала до друку Комісія "Справедливість і мир" Української Греко-Католицької Церкви. Видало збірник львівське видавництво "Друкарські куншти". Учасником презентації був Блаженніший Любомир, Глава УГКЦ. Головну доповідь виголосив диякон Микола Сулима, віце-канцлер Курії Верховного Архиєпископа.

"Книга є збірником папських послань з нагоди Дня миру. Відзначення цього Дня започаткував Папа Павло VI у 1968 році і відтоді кожного 1 січня християнський світ звертає особливу увагу на справу миру та примирення", - читаємо у передмові. До збірника увійшло 41 звернення трьох Святіших Отців: Павла VI, Івана Павла ІІ та Венедикта XVI. Більшу частину звернень - документи від 1968 до 2001 року, а також послання на Всесвітній день миру 2008 року - взято із офіційної сторінки Ватикану www.vatican.va і перекладено українською мовою. Всі інші звернення вже в українському перекладі передруковано з Благовісника Верховного Архиєпископа УГКЦ.

"Мир - це не тільки стан неагресії, а це є щось, що насамперед починається у серцях людей. Заклик до миру, який дають Святіші Отці - це передусім заклик до внутрішнього миру, того миру, за який ми у кожній Літургії молимося", - сказав у своєму слові Предстоятель УГКЦ. При цьому він наголосив на двох думках: "Мабуть, у жодній державі нема ні одного політика, який би не говорив про мир. Мир є тим, чого всі дуже бажають, мир - це приваблива тема, на яку слухачі дуже прихильно реагують. Але попри те, немає країни, яка б не продукувала зброї. Говоримо про мир і одночасно озброюємося", - сказав Глава УГКЦ.

"На тлі такої непослідовності слова Святіших Отців звучать дуже вагомо, бо звучать з уст людей, які є великим моральним авторитетом", - пояснив Блаженніший Любомир свою другу думку щодо презентованої книжки. При цьому Глава УГКЦ висловив надію, що ця книга потрапить до рук людей, які відповідальні за ситуацію у світі і що пропонований матеріал допоможе їм краще розуміти, як потрібно діяти у справі збереження миру.

 

З питань придбання книжки звертайтеся в Комісію "Справедливість і мир":
м. Львів, пл. Святого Юра, 5
тел. (032) 2437892
Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду

 

Департамент інформації УГКЦ

За матеріалами: http://www.ugcc.org.ua/

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/