Головна

Молоді таланти Аскольдової Могили

Дитячий колектив при парафії св. Миколая на Аскольдовій могилі перейшов під керівництво Тетяни Стефанишин восени 2005 року. Першою спільною роботою була вистава до свята Миколая у 2005 році. Далі творчий репертуар колективу поступово поповнювався музично-поетичними композиціями, присвяченими різним церковним і національним святам.

У 2006 році спеціально до свята Миколая на прохання керівника була написана вистава «Святий Миколай» , автором якої є О. Дмитрик. Також вперше на цій виставі звучали пісні про Миколая під фонограми, створені на синтезаторі «Yamaha», який парафія подарувала колективу.

Протягом трьох років дитячий вертеп у постановці цього колективу відвідував у час Різдвяних  свят храми, оселі духовних осіб (навіть вітав із Різдвом патріарха Любомира), а також парафіян київських парафій греко-католицької церкви.

Наступними за святковим календарем йдуть Великодні свята, під час яких колектив співає великодні пісні, водить гаївки, ягілки.

Жодне свято Покрови не обходиться без стрілецьких і повстанських пісень та поезій, присвячених Богородиці й українським героям, у виконанні дитячого колективу.

Традиційним і незмінним є відзначення Шевченківських днів з інсценізацією його творів та виконанням пісень на його слова.

Кожен навчальний рік колектив починає із виступу на Аскольдовій могилі, під час якого о. Ігор благословляє на навчання, і закінчує святкуванням храмового свята на Миколи теплого співами духовних і патріотичних пісень.

Крім сценічної діяльності діти щонеділі співають службу в храмі на Аскольдовій могилі на 12.30.

Матеріал Тетяни Стефанишин «Оранта»

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/