Головна

«Страсні моління» на Аскольдовій Могилі

Сьогодні, у четверту неділю посту «Страсні моління» пройшли у парафії св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі. Темою розважань була «Хресна дорога українського народу».

1 стаця - Аскольдова Могила, Хрест героям Крут (VIII - Ісус утішає єрусалимських жінок)

На цій стаці молилися за вчителів, професорів, вихователів, а особливо за батьків. Просили у Ісуса зцілення від духовної глухоти, щоб кожне його слово проникало у глибини душ наших. Просили у Пречистої Діви Марії з любов'ю приймати тих хто не бажає слухати слово Боже.

2 стаця - Хрест пам'яті голодомору (ІХ - Ісус падає під тягарем хреста утретє)

Цією молитвою просили Ісуса Христа захистити від впливу злих сил, вивести на шлях світла та істини, визволити від злого духа, що прагне погубити людські душі й тіла.

3 стаця - Свічка пам'яті голодомору (Х - З Ісуса здирають одяг)

У цій молитві зверталися до Ісуса Христа допомогти тим, хто став жертвою насилля і страждає духовними та тілесними недугами. Просили у Ісуса допомоги навернутися і слідувати шляхом покаяння. А Пресвяту Богородицю просили врятувати від погибелі усіх, кого долають згубні пристрасті.

Саме така загальна Хресна дорога і спільна молитва об'єднує кожного християнина. Сьогодні до цих розважань долучились не тільки греко-католики Києва, а й пересічні громадяни, які у цей час були поруч місць нашої Хресної дороги. Спільна молитва завжди стає сильнішою, адже вона наповнюється щирими серцями віруючих і лунає з душі. До молитви не можна йти з примусу, бо вона має бути щирою та відкритою, і в першу чергу свідомою. Адже ми не тільки просимо, ми дякуємо Ісусові Христу, за те що прийняв ці тяжкі страждання за нас, за нас помер, і воскрес задля нашого спасіння.

Матеріал та фото: Любові Михайлюк «Оранта»

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/