Головна

Ікона Зарваницької Матері Божої прибула до м. Капуа в Італії

У 5-ту неділю Великого Посту у храм Св. Марчелло, м. Капуа, де збирається на молитву українська спільнота, що носить ім'я Св. Первомученика Архидиякона Степана, прибула ікона Матері Божої Зарваницької. Слід відзначити, що Ікона вже кілька років мандрує Італійською землею. З благословення Владики Василія (Семенюка), Єпарха Тернопільсько-Зборівського, ікону супроводжує священик Ігор Горішний, який опікується українськими спільнотами м. Пізи та м. Ліворно.

Разом з о. Ігорем в цей святковий день ікону супроводжував священик Василь Марчук з Коломийсько-Чернівецької єпархії, який служить для громад м. Мандрагоне і м. Казерта, м. Аверса, парафії якого також вітали Ікону Пречистої. Разом із вірними зустрічав Зарваницьку ікону Божої Матері священик Володимир Люпак із Львівської архиєпархії, який опікується українськими церковними спільнотами у м. Капуа і м. Порто Мадджоре, - повідомляє церковна спільнота м. Капуа. 
Після урочистого внесення ікони до храму та встановлення перед тетраподом, розпочалася «Хресна дорога» у виконанні о. Ігоря і о. Василя, з розважаннями, у музичному супроводі страсних пісень. По закінченні «Хресної дороги» о. Ігор виголосив духовну науку, пригадавши, що «Богородиця стояла під Хрестом свого Сина, як Мати, не є байдужою до болю і страждання своїх дітей, постійно вболіває і заступається за нас у своїх молитвах», також поблагословив всіх вірних єлейем. 

"Особливо радісним духовно був цей день, адже Пресвята Літургія, присутність Зарваницької Ікони Богородиці, п'ятнадцята стація - Воскресіння Господнього у «Хресній дорозі», Св. Тайна Покаяння та Пресвята Євхаристія - Тіло Христове, а також присутність трьох священиків зі своїми вірними, - це знак єдності українських дітей з Господом, Його Пречистою Матір'ю, та українців між собою, особливо тут далеко від рідного дому, на чужині в Італії", - сказав на завершення о. Володимир Люпак. 

Департамент інформації УГКЦ

За матеріалами: http://www.ugcc.org.ua/

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/