Головна

Кожне добре діяння лише збагачує наші душі

Велика дяка Богу і батькам за наше виховання. Ми - українці, ми - християни. За доброю стародавньою традицією ми готуємось до кожного християнського свята. Але особливо ми готуємось до Христового Воскресіння, адже це найбільше чудо сотворене Богом. Свідому йдучи на великі страждання і муки Ісус Христос відкрив нам усю свою велич, покірність, смиренність. Через своє розп'яття і воскресіння Він кожної миті дарує свою Любов кожному з нас. Він навчив нас вірити, надіятися і любити. Перед цим величним святом складаємо свою дяку через піст, молитву, сповідь, причастя і звісно через працю.

Цього року готуючись до Великодня парафіяни церкви св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі у суботу перед Вербною неділею провели спільну толоку. Прибрали територію навколо церкви - зібрали сміття, згромадили минулорічне опале листя, підготували клумби до висаджування квітів тощо. Прикро, що на спільну толоку прийшло мало бажаючих, але благе діло порається швидко. Разом з дорослими освячені історією схили Дніпра прибирали і наші діти. Серце радіє, що росте свідоме покоління... Також цієї днини біля Аскольдової Могили були висаджені дуби пам'яті отця Августина Волошина (президента Закарпатської Руси), гетьмана Івана Мазепи та письменника Миколи Гоголя. Ми маємо не тільки слідувати традиціям але й пам'ятати свою історію, адже нація без історії не нація.

Поки дорослі поралися біля нашої церковці найменші парафіяни малювали писанки до великоднього кошика ))) Кожна дитина є індивідуумом, тому і писанки у нас розмаїті. Різнобарв'я кольорів та візерунків грайливо переливатимуться у весняному сонячному промінні. Наші хористи: пан Андрій та панна Вікторія злегка направляли наших писанкарів у їхніх творчих фантазіях. Науку писанкарства діти проштудіювали з легкістю. Писарик їм неначе олівець, а яйце неначе листок - візерунки на різний смак. Дорослим теж кортіло згадати дитинство ))) не втримались, гайда писанки розмальовувати.

У Вербну неділю, на святих схилах Дніпра у лоні нашої історії, ми вітали і сповіщали один одному про близький час Христового Воскресіння. Наші парафіяни завше дотримуються традицій, адже в основному це вихідці з Галичини. Посіяне у дитинстві зерно християнської віри сьогодні дає великі плоди. Ми кріпнемо духом разом з нашою церквою у ці Великі Часи. Цієї днини також закінчились ре колекції, які провадив отець Петро Ковальчук. Було освячено ікону св. Миколая Чернецького (відтепер ця ікона поставлена на Аскольдовій Могилі на почитання і кожного четверга відправлятиметься акафіст до Миколая Чернецького за оздоровлення недужих, усі матимуть змогу приклонитися перед образом). Є вже перші свідчення його заступництва. Отець Ігор, який мав при собі образок та землю з могили св. Миколая Чернецького, у часі подорожі потрапив у складну аварійну ситуацію, свій рятунок завдячує саме цьому святому. Також після посвяти верби було миропомазання і віруючі мали змогу поцілувати мощі св.. Миколая Чернецького.

За традицією у понеділок після Вербної неділі у церкві св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі пройшов Чин Соборування. І хоча наша церковця не поміщає усіх парафіян та прихожан, оздоровлення Духу та Тіла, Божого благословення зійшло на кожного присутнього. Постом, молитвою, сповіддю, святим причастя та єлеєпомазанням ми очищаємо свої душі перед Христовим Воскресінням. Попереду нас чекає велике Чудо із Чудес - Христос воскрес! Воістину воскрес!

Матеріал та фото: Любові Михайлюк

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/