Головна

На Великдень Глава УГКЦ говорив про важливість воскресіння у житті кожної людини

З нагоди празника Воскресіння Господа нашого Ісуса Христа, Глава УГКЦ, у співслужінні з Владикою Богданом (Дзюрахом), Єпископом-помічником Київської архиєпархії, ієромонахом Йосифом (Міляном), проголошеним Єпископом-помічником Київської архиєпархії, та численним духовенством УГКЦ, відслужив урочисту Службу Божу у храмі Святого Василія Великого у м. Києві (Вознесенський узвіз, 7, біля Львівської площі). Її, як і богослужіння, які відбувалися вночі, у прямому ефірі транслював Перший національний канал (УТ-1).

У проповіді Блаженніший Любомир, на прикладі життя та діяльності св. апостола Павла, говорив про важливість воскресіння Ісуса Христа. За словами проповідника, у момент свого навернення по дорозі до Дамаску, апостол Павло, зустрівши Господа, зрозумів, що все, що проповідував Ісус Христос є правдою, адже Спаситель це потвердив своїм воскресінням. «Від тої хвилини оцей чоловік усі свої таланти використовував для того, щоб проповідувати Євангелію Ісуса Христа, яка є святою, спасенною правдою, яка походить від живого Бога, який і сьогодні живе з людьми. Тому це воскресіння є таким важливим, адже воно показує нам правдивість проповідуваного та, найважливіше, - усвідомлює нас у постійній присутності між нами Господа Бога», - сказав Блаженніший Любомир. (Послухати проповідь Блаженнішого Любомира можна за цим посиланням: www.ugcc.org.ua/fileadmin/user_upload/audio/velylden_2009.mp3. Крім того на нашому каналі на YouTube запрошуємо переглянути великоднє привітання Блаженнішого Любомира для глядачів Першого національного телеканалу: www.youtube.com/pressugcc).

У Світлий понеділок, 20 квітня, Блаженніший Любомир у храмі Благовіщеня Пресвятої Богородиці відслужив святкову Літургію з нагоди храмового празника Патріаршого собору Воскресіння Христового у Києві. Під час проповіді Предстоятель УГКЦ висловив надію, що вже невдовзі храмовий празник можна буде святкувати безпосередньо у соборі.

Департамент інформації УГКЦ

За матеріалами: http://www.ugcc.org.ua/

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/