Головна

Віра та розум допомагають нам побачити горизонт життя згідно із Божим планом

Святіший Отець Венедикт XVI в Йорданії: відвідини реабілітаційного центру для неповносправних «Цариця миру»

З амманського аеропорту Папа Венедикт XVI від'їхав до реабілітаційного центру "Цариця Миру", де відбулася зустріч Святішого Отця з його персоналом та підопічними.

«Ми дуже зворушені, що Папа, виїхавши з аеропорту, насамперед відвідав центр для неповноправних, цих найбідніших з бідних», - сказав Вікарій для Йорданії Патріархату римо-католицької Церкви Єрусалиму, єпископ Салім Сайєх.

Саме молодь з фізичними та психічними вадами змогла першою привітати Вселенського Архиєрея. Реабілітаційний центр «Цариця миру» був відкритий 2004 року, а наріжний камінь під його спорудження посвятив Слуга Божий Папа Іван Павло ІІ під час свого візиту Йорданії у березні 2000 року.

Центр для неповноправних був заснований Патріархатом римо-католицької Церкви Єрусалиму і підтримується, у більшості» католицькими та міжнародними організаціями. Центр безкоштовно надає допомогу не тільки католицькій, але у мусульманській молоді, крім медичної та психологічної допомоги займаючись їхньою професійною формацією, як також реабілітацією і включенням у суспільне життя. Одним із завдання цього центру є також надання допомоги батькам та родинам молоді з особливими потребами.

Понад 300 молодих людей з центру «Цариця миру» приготували особливе звернення до Святішого Отця Венедикта XVI, яке йому вручили під час цієї зустрічі разом з іншими дарунками, виготовленими, згідно із своїми можливостями. Зустріч відбувалась в каплиці і в ній взяло участь понад 600 осіб, персоналу центру та їхніх підопічних.

Промова Папи Венедикта XVI в реабілітаційному центрі "Цариця Миру"

Папа висловив радість з приводу тієї зустрічі, подякував за тепле прийняття та привітав усіх присутніх, зазначаючи, що візит до цього центру є першим етапом його паломництва до Святої Землі. Венедикт ХVІ додав, що так, як і численні паломники, так і він бажає доторкнутись до місць, освячених присутністю Ісуса. Вже від апостольських часів Єрусалим є містом постійних паломництв християн, хоча ще й швидше до Святого Міста прибували семітські народи, щоб будувати місця культу.


«Дорогі друзі, кожен із нас є паломником», - підкреслив Святіший Отець, наголошуючи на тому, що часто ми дивимось на минулі роки, але й скеровуємо наш погляд у майбутнє, іноді із трепетом та переживанням, проте завжди з очікуванням та надією, усвідомлюючи, що на нашому життєвому шляху є люди, які готові нас підбадьорити, підтримати. «Дехто із вас сміливо бореться із різними формами неповносправності, інші перенесли відкинення, а деякі з вас знайшли шлях до цього місця миру, шукаючи підбадьорення і підтримки», - промовив далі Папа, наголошуючи на успіху реабілітаційного центру, який намагається вказати і надати належне місце неповносправним у суспільстві. Іноді важко пояснити фізичні чи емоційні випробування, що з нами трапляються, але віра та розум допомагають нам побачити горизонт, який є поза нами, щоб уявити життя згідно із Божим планом. Безумовна Божа любов, яка дає життя кожній особі, і яка є спасаючою любов'ю, бажає мати відповідне значення та мету стосовно кожного людського життя.

Далі Папа промовив: «Друзі, на відміну від паломників попередніх часів, я не приходжу, несучи дарунки чи пожертви. Я лише приходжу з наміром, з надією: молитись за дорогоцінний дар єдності і миру, особливо для Близького Сходу». І, заохочуючи постійно молитись за мир, а також за добрий перебіг папського паломництва до Святої Землі, Венедикт ХVІ попрощався із зібраними.

За матеріалами: http://www.radiovaticana.org/

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/