Головна

Служіння хворим у Київському деканаті УГКЦ (частина 1)

Напередодні неділі Розслабленого УГКЦ молиться за недужих. Отець Олексій Геник священик церкви св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі вже більше пів року є капеланом каплиці Покрови Пресвятої Богородиці у Київській клінічній лікарні №11 (район ДВЗ). Сьогодні на молебень до Пресвятої Богородиці зібралося понад 20 віруючих, хто зміг прийти: недужі, медичний персонал, важкохворих та немічних отець Олексій відвідав у палатах.

Отець молився за оздоровлення недужих та єлопомазував кожного. У своїй проповіді отець Олексій згадав про святого Фому, до якого звернувся чоловік з проханням оздоровлення тіла. Та коли чоловік одужав, він подумав про спасіння душі і знову з проханням звернувся до святого Фоми і його недуга повернулася. Можливо хвороба і є тим терпінням щоб отримати спасіння душі. Адже у кожного, як і у Ісуса Христа, є свій хрест, який з гідністю і заповідями Божими ми маємо пронести.

Не у кожного тяжко болящого є родина, здебільшого вони залишаються на одинці і втрачають віру на одужання. Прихід священика наче жеврина надії на зцілення тіла і душі, що прагнуть спокою. Не маючи змоги, через недугу, відвідати храм Божий хворі просили посповідати їх та причастити. Усі бажаючі матимуть змогу посповідатися та приступити до святої Євхаристії наступного вівторка, коли до каплиці привезуть Ікону Вишгородської Богородиці.

Сьогоднішнє відвідування хворих було дещо особливим - кожен хворий отримав маленькі гостинці від св. Миколая: фрукти, солодощі і, звісно, образок Божої матері з Ісусиком на руках. Медичний персонал у подарунок отримав духовні гостинці - Біблію. Наука Христа додасть їм сили та наснаги у тяжкій і відповідальній роботі.

За словами завідувача терапевтичним відділенням, кандидата медичних наук, пана Григорія Солонинки, хворі не поділяються на конфесії, вони моляться одному Богу, і в однієї Божої матері просять заступництва і покрови.

Здоров'я усім і Божої ласки.

Матеріал та фото: Любові Михайлюк «Оранта»


Владика Богдан (Дзюрах) відвідав дитячу лікарню м. Києва

10 травня в Неділю Розслабленого ми спільно відзначаємо День Хворого. Метою відзначення цьогорічного Дня Хворого Католицька Церква обрала дітей, які страждають від різних недуг. Із цієї нагоди, 5 травня Владика Богдан (Дзюрах), Єпископ-помічник Київської архиєпархії, відслужив молебень за недужих у каплиці преподобного Агапіта Печерського в ортопедичному відділені Першої дитячої міської клінічної лікарні м. Києва, що по вул. Богатирській. Разом із Владикою Богданом молилися діти та їхні батьки, медичні працівники, а також священики, які є капелани в цьому відділенні.

Підчас проповіді Владика Богдан наголосив на терпінні, а також що батьки готові віддати все аби їхні діти були здорові. Особливу увагу звернув на покликанні лікаря, який співстраждає разом із дітьми, яких лікує. Згодом дітей і їхніх батьків та медичних працівників Владика Богдан помазав святою оливою, яка мироточить із мощей блаженного священномученика Василія (Величковського). Відтак роздав дітям іграшки, їхнім батькам - іконку Пресвятої Богородиці, а медичним працівникам молитовник "Благослови, душе моя, Господа", котрий є адаптований для лікарняних потреб.

Хто із дітей не зміг прийти до каплиці, через недугу, Владика Богдан відвідав їх у палаті, і молився над ними за їхнє одужання, помазавши святою оливою. По завершенні відвідин хворих по палатах ортопедичного та хірургічного відділення Владика зустрівся із завідуючим відділенням - Уріним Олександром Марковичем. Під час розмови єпископ подякував завідуючому за працю, яку він і його співробітники роблять для хворих дітей спільно із капеланом о. Віталієм Воєцою.

На завершення розмови Владика Богдан подарував CD інтерв'ю з Блаженнішим Любомиром «Дорога до себе».

о. Мирослав Латинник, голова комісії у справах

душпастирства охорони здоров'я Київської архиєпархії

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/