Головна

Служіння хворим у Київському деканаті УГКЦ (частина 2)

Сьогодні, у переддень неділі Розслабленого, спільну молитву за недужих (онко хворих) діток відслужив отець Анатолій Тесля у національній спеціалізованій дитячій лікарні «Охматдит» (відділення онкогематології). Провідати своїх недужих однолітків разом з отцем прийшли бездоглядні діти, якими опікується наша церква св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі. Невеличкі гостинці від св. Миколая, спільна молитва, живе спілкування додали хворим діткам трішечки радості.

Отець Анатолій прочитав молитву «помазання недужого» Отче святий, лікарю душ і тілес, ти послав єдинородного твого Сина, Господа нашого Ісуса Христа, що зціляє всяку недугу і рятує від смерти. Зціли помазанням цим раба твого (рабу твоїй) [ім'я] від тілесної і душевної немочі, якою він одержимий (вони одержима), і оживи його (її) благодаттю Христа твого, молитвами пресвятої Владичиці нашої Богородиці і приснодіви Марії, і всіх святих твоїх. Бо ти єси джерело оздоровлень, Боже наш, і тобі славу возсилаємо, з єдинородним твоїм Сином, і єдиносущним твоїм Духом, нині і повсякчас, і на віки віків. Амінь. Окропив дітей і батьків святою водою і єлопомазував кожну хвору дитину на оздоровлення душі і тіла.

У даний час великої духовної і ще більшої матеріальної допомоги у складному лікуванні потребують такі діти: Пасічник Роман, Бодин Микола, Плис Андрій, Межиєвський Андрій, Врабій Максим, Бальчук Вікторія, Райхень Анна, Налетова Анна, Поважнюк Олександр, Жарко Андрій, Замша Єва, Гурова Олександра, Заярна Діана, Страшинська Катерина, Кожевнікова Ярослава, Ляденко Антон, Калугіна Дарина, Осадчий Роман, Рябокмеч Денис, Кривець Ірина, Смик Анастасія, Нечипуренко Едуард, Пеперовський Ігор.

Важко споглядати як тихо в'яне цвіт нації. Чути розпач батьків. І усвідомлювати, що держава не здатна захистити своє майбутнє покоління.

Матеріал та фото: Любові Михайлюк «Оранта»

 

Молитва у геріатричному пансіонаті

Напередодні Дня хворого разом із дяком Юрієм о. Валерій Шкарубський, настоятель храму св. Миколая Доброго на Подолі, відвідав Київський геріатричний пансіонат, у якому він є капеланом вже близько 10 років. Служіння цим старшим людям, які потребують слів розради та підримки не є одинокою акцією, оскільки кожної суботи, разом із сестрами-монахинями чину св. Василія Великого, о. Валерій приїжджає сюди, щоб разом молитися та спілкуватися.

«Відвідини осіб літнього віку - це, перш за все, для нас бути біля них, увійти в їхні серця, встановити живий контакт між ними немічними та Христом. Через спілкування стараємося допомогти відкрити, побачити Бога в житті людини.» - діляться сестри Василіянки.

Кожного разу служиться Божественна Літургія, виголошується проповідь, читаються молитви на оздоровлення та відбувається помазання єлеєм і благословення присутніх. Багато людей приступає до таїнства Покаяння, а відповідно і - таїнства Євхаристії. «Кульмінацією наших відвідин є Євхаристія і сповіщення євангельської радісної звістки» - повідомляє с. Януарія Ісик, яка також часто буває у цьому пансіонаті.

У своїх проповідях отець Валерій часто наголошує на важливості людини жити із Богом, незважаючи на різні негаразди, які трапляються у житті. Підкреслює, що Христос є особливо присутній із нами у наших немочах. На більші свята Христової Церкви сестри та отець дають маленькі подарунки: фрукти, солодощі тощо

Після Літургії отець відвідує тих хворих, які через недугу не змогли прийти на молитву, у їх палатах, де спілкується, надає слово підтримки і розради, молиться за їх оздоровлення та уділяє таїнства Єлеопомазання, Покаяння та Євхаристії.

о. Роман Сиротич

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/