Головна

Недержавні пенсійні фонди в умовах кризи виявилися найбільш надійними фінансовими установами в Україні

Таке твердження прозвучало під час засідання за круглим столом на тему: „Реформування системи пенсійного забезпечення в Україні в умовах фінансово-економічної кризи". Засідання відбулося 12 червня 2009 року у Києві. Його організували Інститут демографії та соціальних досліджень НАН України і Науково-дослідний інститут фінансового права.

Під час роботи було повідомлено такі цікаві цифри: в Україні зареєстровано 109 недержавних пенсійних фондів, з яких 71 ? реально працюють (серед них НПФ „Покрова"). Учасниками НПФ є 50, 8 тис. громадян, яким належать 660 млн. грн (на кінець другого кварталу) активів.

Природно, що в рамках роботи круглого столу майже всі виступаючі говорили про проблеми солідарної системи пенсійного забезпечення, про третій рівень забезпечення (добровільне накопичення) і про необхідність запровадження в Україні другого рівня пенсійного забезпечення (обов'язкового загальнодержавного накопичення). „Покоління сьогодні працюючих має борг перед тими, хто працював тоді, коли вони були дітьми. Адже коштом їхніх податків вони вчилися в навчальних закладах, відпочивали в дитячих відпочинкових установах тощо", ? сказала Елла Лібанова, директор Інституту демографії та соціальних досліджень НАН України, академік НАН України, говорячи про солідарну систему пенсійного забезпечення.

У свою чергу Олена Гаряча, заступник Міністра праці та соціальної політики України, сказала, що солідарна система пенсійного забезпечення завжди буде здійснюватися, „але який буде її рівень?", ? запитала вона. Тому, за її словами, потрібно старатися про запровадження другого рівня пенсійного забезпечення.

На думку Володимира Ульянова, голови Спостережної ради Всеукраїнського адміністратора пенсійних фондів і компанії з управління активами "Всесвіт", родзинкою української моделі недержавного пенсійного забезпечення є соціальна спрямованість НПФ, тобто, що існуюче законодавство передусім дбає про забезпечення інтересів учасників фондів. А говорячи про вимоги до НПФ, які відбиратимуться для роботи на другому рівні, він вказав на такі ознаки: досвід в організації пенсійного обслуговування, персоніфікованого обліку, можливості інвестування та оцінки активів в умовах щоденних вхідних та вихідних грошових потоків, щоденного визначення частки кожного учасника в активах фонду та вартості цієї частки тощо.

Прес-служба НПФ „Покрова"

За матеріалами: http://www.pokrova.in.ua/

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/