Головна

Християнський табір «Віри, Надії, Любові» очима пароха церкви св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

З 19 червня по 1 липня 39 дітей та 7 вихователів з греко-католицької церкви святого Миколая, що на Аскольдовій Могилі, провели відпочинок на морі у Приморську Татарбунарського району Одеської області. У програмі відпочинку діти взяли участь у двох екскурсіях до міста Вилкове та ознайомилися з визначними місцями Татарбунарського району.

З настоятелем храму отцем Ігорем з'ясовуємо духовний аспект цієї подорожі.

Отче Ігорю, діти а також їхні батьки вважають, що поїздка на море є чудовим подарунком - за гарне навчання у катехитичній школі.

Звичайно, ми стараємося пов'язати нашу недільну катехитичну школу з такою нагородою для дітей, як відпочинок на морі та у Карпатах.

Відомо, що куди б не планувалась поїздка, одним з головним факторів її є духовний ріст дитини. Які важливі теми ви обговорюєте у проповідях та катехитичних навчаннях?

Якщо говорити про церковний рік, то в нас є план, затверджений церквою, за яким наші катехити навчають дітей. На морі ми також дотримуємось плану, а саме: служиться Свята Літургія, вивчається Євангеліє а також щоденно молимось вервичку. Також у катехитичних навчаннях, ми ставимо акцент на Божих заповідях. Навчаємо дітей не порушувати їх, а жити у Божій Любові та Божому Законі.

Відомо, що діти парохії часто відпочивають у таборах, де присутні відпочивальники з різних регіонів. То ж чи часто діти з інших груп, які не є у громаді церкви святого Миколая, приєднувалися до Богослужіння та молитви на вервичці, чи проявляли вони зацікавлення?

Приємно згадати 2006 рік, коли ми були на Чорному морі у Рибаківці, де в таборі перебувало багато дітей зі степової частини Криму, які мали можливість відпочивати завдяки соціальних програм держави. Віра в них була мусульманська, але, як не дивно, дуже багато дітей, особливо дівчат, приєднувались до Божественної Літургії, до катехитичних навчань та вервечки.

Цього разу у таборі «Кабельник», де відпочивала наша група, багато дітей римо - католиків з Кам'янець-Подільського та Вінниччини. Дехто з них приєднувався до Служби та вервечки. Для нас це дуже приємно, адже ці діти хочуть почути Слово Боже.

Чи задоволені ви цією поїздкою на море?

Кожен наступний відпочинок на морі відкриває нові можливості і ми щоразу вдосконалюємо нашу працю з дітьми. Ми стараємося навчити дітей позитивно мислити, робити правильний вибір. Ця поїздка збагачує нас всіх і ми бачимо нові можливості та нову силу. Ми заохочуємо дітей до добрих справ, і ми хочемо, щоб діти стали сильнішими, розумнішими, творцями нашої України і єдності церкви.

Кожному відомо, що такий відпочинок потребує чимало коштів. Усі ми, учасники цієї подорожі та відпочинку, вдячні вам за таку чудову можливість відпочити, оздоровити себе та збагатити душу. Але, все ж таки, як вам вдалося залучити чималі кошти для цієї подорожі?

На цю поїздку ми витратили 55 тисяч гривень. Профінансувала цю поїздку парафія святого Джинуарія, що у місті Беневенто. Парохом цієї релігійної громади є Дон Паскуаль. Ця парафія, від приїзду Папи Римського на українську землю (2001р. 23 червня) фінансує наші соціальні проекти. Ми щиро вдячні їм за підтримку. Також у нашій церкві ми маємо дві скриньки пожертв Богородиці і святого Миколая, де наші парафіяни складають пожертви, і соціальна рада парафії розприділяє їх у парафіяльну службу милосердя церкви св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі.

Щиро дякую за інтерв'ю та від усіх учасників поїздки на море зичу Вам та вихователям, що працювали з нами, міцного здоров'я, натхнення та щедрих Божих ласк.

Інтерв'ю записав учасник подорожі та відпочинку Олег Качур «Оранта»

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/