Головна

Келія Преподобниці Анастасії Римлянки (Солунської).

 В крипті нашої церкви Святого Миколая Чудотворця на Аскольдовій могилі родиною Ірини Квасниці та Олега Мотовільського облаштовано келію Преподобниці Анастасії Римлянки (Солунської).
Запрошуємо вірян до спільної молитви 11 листопада 2018 року  після кожної Служби Божої.

Життя і  страждання Святої преподобної мучениці

Анастасії Римлянки (Старшої)

/день пам’яті 29-30 жовтня (за старим стилем) – 11-12 листопада (за новим)/

Свята Анастасія Римлянка народилася 230 року в знатній родині в місті Римі. Преподобна мучениця Анастасія Римлянка у віці трьох років осиротіла і її взяла під своє заступництво настоятелька жіночого монастиря, на ім'я Софія. Свята Анастасія Римлянка була дуже гарна на вроду та ще більше ясніла красою своєї чистої душі, яку посвятила Небесному Обручникові. Молоду дівчину ув'язнили в час жорстокого переслідування християн за правління імператора Декія.

 

Ігуменя виховала Анастасію в гарячій вірі, у страсі Божому й послусі. У той час почалося гоніння на християн імператора Декія.

Правитель міста на ім’я Пров, за вказівкою імператора, привів до себе святу Анастасію. Юна мучениця Анастасія покірливо вийшла назустріч озброєним воїнам. Пров, побачивши її молодість і красу, намагався спочатку лестощами спокусити її і змусити відмовитися від віри Христової.

Свята твердо відповідала: «Мій чоловік, моє багатство, життя і моя радість — Господь мій Ісус Христос, і страхом мук ти не відлучиш мене від Господа!» Почалися жорстокі тортури.

Анастасія мужньо переносила їх, славлячи і оспівуючи Господа. Тоді люті кати відрізали їй язик. Народ, побачивши нелюдські знущання над святою, обурився і правителі міста змушені були припинити тортури. Незабаром вони обезголовили мученицю.

Тіло святої Анастасії було кинуто за містом на поживу диким звірам, але Бог не допустив наруги над мощами.

Ігуменя Софія знайшла понівечене тіло преподобномучениці і з двома помічниками-християнами поховала його. Це сталося 250 чи 256 року 11-12 листопада.

У 1860 році архієпископ Волинський Модест (Стрельбицький) привіз до Житомира да

 

В чому допомагає і як захищає ікона

Анастасії Римлянки Солунської (Фесалонікійської)?

 

Молитва перед іконою Анастасії Римлянки Солунської (Фесалонікійської) допомагає, коли необхідно відновити свою віру в Господа Бога нашого Ісуса Христа в тяжких обставинах життя, скорботі, печалі, втраті надії на позитивне вирішення життєвих обставин. Також звертаємось до святої великомучениці Анастасії Римлянки як заступниці перед Небесною Царицею та Господом Богом у випадках тяжких гріхів з проханням настановити на шлях праведний. Страждання духовні є набагато глибшими і боліснішими ніж страждання фізичні. Про зменшення тих страждань ми просимо в святих первомучеників, в тому числі і Анастасії Римлянки, славний подвиг якої в ім’я Господа – зразок відданості, вірності і віри в Божу милість.

 

Усі жінки, які народилися напередодні дня пам’яті святої первомучениці Анастасії Римлянки, ті жінки і дівчата які хрещені її іменем, та дівчата, які віддали свою честь біля вівтаря своїм чоловікам під час таїнства вінчання /тобто вийшли заміж незайманими, чесними/, Свята стає їх покровителькою. Вона буде оберігати їх від жіночих захворювань та у випадках хвороби суглобів і хребта. Всі Анастасії можуть приходити до неї із своїми проблемами та отримати заступництво і допомогу Святої.

 

В народі також склалась традиція вірити, що молитовне звернення до святої первомучениці Анастасії Римлянки допомагає в збереженні і примноженні домашньої худоби, тобто їй не будуть загрожувати ні хвороби, ні мор (епідемії), ні крадіжки, ні голод.

 

р Антиохійського Патріарха Ієрофея – голову Св. Анастасії Римлянки. З 1999 року мощі Святої зберігаються в жіночому монастирі Анастасії Римлянки в м.Житомирі.

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/