Головна

У Стрию владика Тарас рукоположив двох священиків та диякона

 8 травня 2019 року, в день святого апостола і євангелиста Марка, Преосвященний владика Тарас (Сеньків) Єпарх Стрийський очолив Архиєрейську Божественну Літургію в катедральному храмі Успіння Пресвятої Богородиці. В часі богослужіння єпископ рукоположив у пресвітери дияконів Олега Дутку і Андрія Міджака та уділив дияконські свячення піддиякону Петру Герулі.

Роздумуючи над словами Євангелія від Марка про Боже Царство через призму Христового Воскресіння, владика Тарас зазначив: «Усі ми є покликані звіщати про Боже Царство, котре прийшло, бо Царство Боже це не структура, устрій, це особа, присутність якої творить це царство – Христос воскреслий. Ми дуже рідко ставимо собі питання про те, що це означає зустріти Боже Царство, зустріти воскреслого Христа у своєму житті, але це дуже важлива річ, бо саме від цієї зустрічі залежить чи йдемо туди, куди Він нас кличе і робимо те, чого Він від нас очікує».

 

Згадуючи про жінок-мироносиць, які спішили до гробу Христового, щоб намастити миром Його тіло і так виразити свою любов, а застали відкочений камінь, пустий гріб і двох юнаків – ангелів, які сказали “Ви шукаєте Ісуса з Назарету розп’ятого? Його нема тут, Він воскрес”, владика Тарас наголосив, що ці слова є дуже важливими: «Бо коли шукаємо воскреслого Христа, не знайдемо його доти, доки не почнемо шукати Христа розп’ятого, для того, щоб відкрити всю таємницю Воскресіння… Сьогодні світ потребує свідків, які відкрили у Христі зміст свого життя і готові спішити послужити Христові терплячому в особі кожної людини, щоб у цьому служінні відкрити для себе правду про Христа воскреслого».

Як приклад жертовного служіння владика Тарас вказав блаженного священномученика Омеляна Ковча: «Все його життя, було шляхом мироносиць – бажанням послужити Христові розп’ятому. Він рятував усіх і допомагав у небезпеках, так дійшовши аж до концтабору Майданек, щоб повідомити всім звідти у листі “Я тут зустрів Бога”. Там воскреслий Христос зустрівся з ним. Тому історія мироносиць, має продовжитися в житті кожного з нас, щоб ми відкрили для світу правду про Воскресіння. Відкрити її можна тоді, коли побачимо, де Христос воскреслий є присутній у цьому світі для нас».

«Сьогодні довкола нас є багато людей, які нас потребують. Потребують людей які звіщають Боже слово, проповідують, але передусім тих, які є поруч. Які супроводжують людей у кожній хвилі їх життя і вмирання. Потребують, щоб ми відкрили таємницю присутності воскреслого Христа у їхньому житті. А всі плоди, всі заслуги чи опущення за це об’являться в кінці часів, коли Господь покличе нас до життя вічного, де єдиною мірою і цінністю буде та любов, з якою ми вміли себе дарувати Христові, який присутній в кожному, до кого він нас посилає. Посилає дуже часто немов до гробу, щоб ми своєю любов’ю відкрили для людей правду про воскресіння і вічне життя, про Христа який воскрес і який вчить нас любити інших як він полюбив нас, щоб ми своє життя перемінили на дар любові, бо любити – це жити для іншого», – сказав владика Тарас завершуючи проповідь.

Після херувимської пісні і великого входу, кандидати до священства, ставши навколішки, присягнули Богові і Церкві. Владика Тарас, поклавши руки на їх голови, прочитавши таїнозвершувальну молитву, одягнув у священичі ризи, виголошуючи “Аксіос”, що означає “гідний”. Опісля, нововисвячені ієреї ставши біля престолу співслужили Божественну Літургію разом з єпископом та священиками. А після Євхаристійного Канону відбувся чин дияконських свячень.

Після закінчення богослужіння, Архиєрей привітав нововисвячених священиків та диякона, побажавши їм вірності у служінні, до якого Господь їх покликав. А насамкінець, новопоставлені ієреї уділили присутнім своє благословення.

Прес-служба Стрийської єпархії УГКЦ

http://stryiugcc.org.ua/u-stryiu-vladyka-taras-rukopolozhyv-dvokh-sviashchenykiv-ta-dyiakona/?fbclid=IwAR2n-Nb3lAXvw3JHHGvXCz9Img0jwEbzmhV7lM4fzingpwCB5hrOzgmnwA0

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/