Головна

Всеукраїнський форум громад «Cоціальне служіння сім’ї»

12 жовтня 2019 року, м. Київ

Патріарший Собор Воскресіння Христового (вул. Микільсько-Слобідська, 5)

Міжнародний виставковий центр (Броварський проспект, 15)

ПРОГРАМА ФОРУМУ

09:00 Божественна Літургія в Патріаршому соборі, яку очолить владика Василь Тучапець, Голова Відділу соціального служіння УГКЦ

10:15 Реєстрація і кава-чай в МВЦ

11:00 Відкриття Форуму

Слово Блаженнішого Святослава Шевчука, Глави і Отця Української Греко-Католицької Церкви

11:30 Сімейне волонтерство у парафії: італійський досвід. Професор Джанкарло Курсі, викладач Папського салезіанськогоуніверситету

Пан Джанкарло Курсі разом із дружиною, пані Марією Крістіною Россі, вчителькою початкових класів, вже біля 40 років активно служать у соціальній та пасторальній сфері як батьки-вихователі ДБСТ, сімейні консультанти і тренери. Від 1996 до 2006 рр. це подружжя було відповідальним за роботу з сім’ями у Карітасі Італії, розвиваючи солідарність між сім’ями.

12:30 Сімейний тьюторинг: досвід Центрів підтримки сім’ї. Оксана Іванкова-Стецюк, в. о. завідувача відділу соціальної антропології Інституту народознавства НАН України, провідна наукова співробітниця, докторка соціологічних наук.

Науковими зацікавленнями пані Оксани Іванкової-Стецюк є розвиток та доброчинна діяльність суспільно-релігійних організацій в Україні і світі, а також методологія аналізу нечислових даних. Серед основних публікацій: «Церква у просторі міграцій: етнокультурні ресурси та соціоінтегративний потенціал релігійних спільнот українців» (2012); «Долаючи розломи: у пошуку відповідей на виклики інтеграції потерпілих від збройного конфлікту» (2016); Універсальні механізми системних змін в суспільно-релігійному житті: український контекст (2015).

12:45 Школа волонтерства на Сході: досвід БФ Карітас Краматорськ

13:00 Студії живої парафії: виклики і досвід. Мар’яна Кащак, виконавчий директор благодійної організації «Львівська освітня фундація»

13:20 Соціальне служіння дітям у Славутичі: досвід створення соціального центру-хабу при парафії. Протоієрей Юрій Логаза, парох храму Матері Божої Неустанної Помочі у м. Славутич Київської обл.

13:40 Соціальне служіння в Коломиї. Протосинкел Коломийської єпархії УГКЦ о. Роман Кіцелюк, парох церкви Стрітення Господнього м.Коломия

14:00 Обід

15:00 Праця в групах (групи ведуть доповідачі та їхні колеги)

№ 1 Школа волонтерства

№ 2 Сімейне волонтерство

№ 3 Сімейний тьюторинг

№ 4 Соціальне служіння як складова живої парафії

№ 5 Деінстуціалізація на практиці

№ 6 Активне батьківство. Ініціатива «Тато.нет»

№ 7 Організація соціального служіння дітям

№ 8 Організація соціального служіння в парафії

17:00-18.00 Підсумки і закриття Форуму

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/