Головна

5 способів боротьби з гріхом

53788912Спроба приборкати гріх – замість того, щоб побороти його раз і назавжди ? виглядає так само безглуздо, як спроба людини приручити хижу тварину.

Якось мені потрапила стаття, заголовок якої свідчив: «У Пенсільванії жінку загриз приручений ведмідь». Як з’ясувалося, ця жінка виростила бурого ведмедя, якому дала миле ім’я Тедді. Дев’ять років минули без пригод. Та одного разу, коли господиня прибирала в клітці, її вихованець напав на неї і розтерзав.

Дехто зі сусідів були дуже здивування, що так трапилося. Один із них сказав: «Вона була хорошою людиною. Ми тільки думали, що у неї дивне хобі ». Я не сумніваюся, що ця жінка була хорошою людиною. Та приручення ведмедя як хобі ? це не те ж саме, що збирання марок. Рано чи пізно ведмідь проявить свою справжню сутність.

Так само як і гріх.

Будучи християнином, ви повинні визнавати хижацьку природу гріха і тому повинні маєте давати йому відсіч.

Та, за словами апостола Павла, в цій боротьбі ми можемо покладатися тільки на силу Святого Духа: «бо коли живете за тілом, то помрете. Якже ви духом умертвляєте тілесні вчинки, будете жити» (Римлян 8:13).

Багато людей відчувають себе переможеними гріхом, тому що боролися з гріховними спонуканнями силами плоті. Ви повинні боротися з гріхом за допомогою Духа.

А в чому, власне кажучи, відмінність між боротьбою з гріхом в Дусі і боротьбою тілом? Пропоную п’ять пунктів, які завжди базуються на боротьбі з гріхом в Дусі:

1. Смиренне визнання

Протилежність визнанням ? приховування своїх помилок або замовчування їх, тим самим створюючи ілюзію безгрішної людини.

Та в цьому криється помилка, оскільки Господь тільки тоді зможе очистити ваш гріх, коли ви винесете його на світло. Гріх подібний до моральної цвілі, якою покривається душа, і позбутися від якої можна лише піддавши її світлового впливу Божої присутності. У Біблії сказано: «Сповідайте, отже, один одному гріхи ваші й моліться один за одного, щоб вам видужати. Ревна молитва праведника має велику силу» (Якова 5:16).

2. Повна капітуляція

На противагу договірній угоді з Богом, багато людей готові обмежитися питанням: «Що я повинен робити, щоб мене вважали “добрим християнином’?». Але це не спрацює, тому що Бог ? це не сила, якою можете розпоряджатися, а Особистість, якій ви повинні піддатися. І коли ви говорите Богу «ні», нехай навіть і в дрібницях, ви позбавляєте себе спілкування з Ним і нехтуєте Його силою.

3. Впевненість у Євангелії

Святий Дух вивільняє вас із влади гріха, нагадуючи вам про те, що ви повністю прийняті Отцем. Це нелогічно, але саме так Ісус завжди змінював життя людей. Він сказав жінці, спійманій на перелюбі: «То і я тебе не осуджую. Йди та вже віднині не гріши» (Йоана 8:11). Він поставив прийняття попереду зміни, тому що тільки через знання про те, що вона прийнята, ця жінка знаходить силу змінитися.

4. Завчання певних місць Святого Писання напам’ять

Коли Ісус боровся з дияволом, Він цитував місця Святого Письма, спрямовані на боротьбу з конкретними спокусами.

Апостол Павло називає Слово Боже «мечем духовним» (Ефесян 6:17). Святе Ісус не вступав в боротьбу зі спокусою, сподіваючись «зорієнтуватися по ситуації». Він прийшов підготовленим, озбройний Святим Письмом. І якщо вже Ісусу знадобилося Святе Письмо для боротьби зі спокусою, то нам тим більше.

5. Шукайте мудрості, а не просто уникайте гріха

Ходити в силі Духа Святого ? не означає шукати відповіді на запитання: «Наскільки близько я можу підійти до гріховної межах, не перетинаючи її?», А: «Як буде мудро вчинити в цій ситуації?».

Апостол Павло пише, що законом нам дозволяється багато, але не всі нам корисно: ««Все мені можна», та не все корисне. «Все мені можна», та я не дам нічому заволодіти надо мною» (1 Корінтян 6:12). Це означає, що, як такі, не всі вибори гріховні, але не всі вони ведуть вас до єднання з волею Святого Духа.

Силу Святого Духа ви отримуєте, спілкуючись зі Святим Духом, а спілкуєтеся ви зі Святим Духом, коли шукаєте Його волі в кожній ситуації.

Новий вид слухняності

Божий Дух не намагається просто приборкати вас; Він намагається змінити ваше серце.

Для того щоб виробити у вас абсолютно новий вид слухняності, Він не просто говорить вам: «Припини», маючи на увазі певні гріхи. Замість цього Він скеровує промінь прожектора на красу Христа, за допомогою обітниці Письма вирощуючи у вас впевненість в тому, що ви ? Боже дитя. Він нагадує вам вірші з Біблії, які ви колись вивчили напам’ять, для того щоб ви могли протистояти спокусам і атакам диявола.

Щоб подолати гріх, нам потрібна допомога Святого Духа. Нам потрібно, щоб

https://dyvensvit.org/

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/