Головна

Бог єднає Україну

Парафіянка з Донбасу під час літніх канікул пройшла школу лідерства в Українському католицькому університеті

Про таку поїздку можна було тільки мріяти. Львів - це мрія. Бажаю кожному поринути в цю затишну українську атмосферу! Зустріла нас сестра Луїза Цюпа, директор  катехитичного педагогічного інституту, заступник голови патріаршої катехитичної комісії УГКЦ. В самій школі у нас відбулися тренінги з соціальної педагогіки та богослов'я. Тут я познайомилася з активними, веселими, духовно багатими людьми, які не лише навчали мене, але і вчилися у мене.

У моєму щоденнику в ті дні, з'явився запис, який мені самі тяжко було б підробити:

«Навкруги тиша...Щось манить мене туди, де багато люду, музик, ресторанів. Це мене лякає бо насправді я волію огортатися тишею. Дивуюсь своїй хоробрості: як можна було наважитись на такий крок?»...

Іду, всі дивляться на мене, мов на якусь дівчину з іншої  планети. Страх розвіяла подруга, яка йшла поруч зі мною майже все життя. Ноги дуже болять, а очі не вірять такій красі. Так і хочеться "їсти" те свіже повітря, гуляти зеленими парками, бачити щасливі усмішки дітей - це просто ЩАСТЯ!!! Щастя - це є Львів. Тяжко  передати словами емоції, які зараз на душі, але якщо хоч на хвильку  потрапити до "маленької Європи", то відчуєш себе найщасливішою людиною в  світі!»

Христина Чуприна, парафіянка церкви св. Миколая у м. Димитрові, що поблизу Донецька спеціально для «Оранти»

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/