Головна

Владика Меньок освятив най цілющу криницю Донбасу

Парафію міста Димитрова відвідав екзарх донецько-харківський Степан Меньок в супроводі священиків. Владика поздоровив місцеву громаду з 6-ю річницею, освятив 12-ти метрову криницю, на території церкви, яку викопали парафіяни, щоб завжди мати чисту свячену воду.

«Лаборант з комунального підприємства «Води Донбасу», що в місті Красноармійську, тобто за 30 кілометрів від міста Димитрова, котрий проводив аналіз води з церковної криниці нещодавно сам приїздив до нас і просив дозволу набрати кілька каністр води для споживання його родини», - розповів кореспонденту «Оранти», настоятель храму от. Іван Василенко.

Для владики цей візит пам'ятний тим, що ще два роки тому, коли екзарх святив каплицю у Димитрові, місцева релігійна громада налічувала біля тридцяти вірних, а зараз понад 100, пояснили нам у канцелярії екзархату. Інтенсивне зростання чисельності релігійних громад на сході України спонукало Ватикан благословити цього року наміри утворення двох екзархатів УГКЦ - харківського і донецького - замість нинішнього одного - харківсько-донецького. Тобто, цілком імовірно, що це останній візит Степана Мінька як владики харківського і донецького, а наступного разу він нап'ється цілющої води з криниці, як сам освятив, вже як глава окремого донецького екзархата.

Христина Чуприна, Катерина Михайленко, інформаційна агенція «Оранта»

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/