Головна

Різдвяна катехеза - майстер-клас

b225-VУ неділю, 27 грудня цього року, катехити церкви Святого Миколая на Аскольдовій Могилі п. Віра Бєлоусова і п. Леся Солдатченко провели незвичну катехизацію – вони поєднали її з цікавим майстер-класом.

Діти виготовляли із соломи різдвяні іграшки: зірки, серця, віночки, роздумуючи над однією із заповідей ісуса Христа: «Блаженні тихі, бо вони успадкують землю» (Мт. 5: 5). Діти разом із катехитами спробували відповісти на питання: що є справжня тиша? Вони згадували тишу Різдвяної ночі, скромні, тихі обставини народження Божого Сина, який Своїм приходом не порушив нічийого спокою.

IMG-2e95306ae3ef43df2d0c409ea5280c4f-VДіти зрозуміли, що тиша дозволяє нам почути ближнього, розкрити його внутрішній світ, а значить, зуміти збудувати з ближнім стосунки миру і любові. На останок помолилися новою для дітей колядкою, у якій просили миру для цілої України.

Діти залюбки прикрасили своїми витворами домашні ялинки, які в нашій традиції є символом не тільки Нового року, а й народження Дитяти.

Проведімо цей час у радісній тиші народженого Христа.

Христос рождається!

Славімо Його!

Наталя Пуряєва, для «Оранти»

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/