Головна

УГКЦ запрошує до спільної екуменічної молитви онлайн

tyzhden-molytov-za-yednist-24x18У неділю, 24 січня 2021 року, о 18.00 в рамках Тижня молитов за єдність християн в Патріаршому соборі Воскресіння Христового в Києві відбудеться екуменічний Молебень. Молитву в прямому ефірі транслюватиме «Живе телебачення», тому приєднатися до неї зможе кожний охочий.

Екуменічний Молебень очолить владика Богдан Дзюрах, Секретар Синоду Єпископів Української Греко-Католицької Церкви.

З огляду на карантинні обмеження, Тиждень молитов за єдність християн цього року має інший вигляд, ніж зазвичай, коли у спільній молитві єдналося духовенство католицької, православної та протестантських Церков.

Цієї неділі заохочуємо всіх християн долучитися до екуменічного Молебню за посередництвом прямої трансляції «Живого телебачення», щоб спільно з християнами всього світу солідаризуються в нашому бажанні єдності.

Пригадаємо, що головною темою Тижня молитов за єдність християн у 2021 році є «Хто перебуває в моїй любові, той багато плодів приносить». Її запропонувала жіноча чернеча спільнота Граншана (Grandchamp) зі Швейцарії. Починаючи з 1930-х років, монахині відкрили свої двері для всіх християн, які забажали віддатися на служіння Божому слову, не зважаючи на вік, конфесію, країну чи навіть континент. А молитва за християнську єдність була і залишається в серці цієї спільноти від початку її заснування.

Комісія УГКЦ з міжконфесійних і міжрелігійних відносин

Джерело: http://news.ugcc.ua/

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/