Головна

Президент України з нагоди Дня Незалежності нагородив представників УГКЦ

Президент України Віктор Ющенко підписав указ № 622/2009 «Про відзначення державними нагородами України релігійних діячів». Цим документом «за вагомий особистий внесок у розвиток духовності в Україні, багаторічну плідну церковну діяльність та з нагоди 18-ї річниці Незалежності України» зокрема було нагороджено декілька представників духовенства Української Греко-Католицької Церкви.

Орденом «За заслуги» III ступеня було нагороджено: Владику Михаїла (Колтуна), Єпарха Сокальсько-Жовківської єпархії УГКЦ, Владику Василя (Семенюка), Єпарха Тернопільсько-Зборівської єпархії УГКЦ, та о. Олександра Остгайм-Дзеровича, Генерального вікарія греко-католиків візантійського обряду Австрії. Медаллю «За працю і звитягу» нагороджено митр. прот. Олексу Петріва, керівника Секретаріату Патріаршої курії УГКЦ.

Крім того, указом Президента України № 657/2009 «Про нагородження діячів культури і мистецтв», за вагомий особистий внесок у збереження і розвиток національно-культурної спадщини Українського народу у світі, високу професійну майстерність та активну участь представників української діаспори у проведенні Фестивалю мистецтв України, митр. прот. Зенону Хоркавому, кураторові Музею українського мистецтва імені Владики Івана Прашка в м. Мельбурн (Австралія), присвоєно звання «Заслужений працівник культури України».

Департамент інформації УГКЦ

 

Австралійський священик Зенон Хоркавий отримав нагороду від Ющенка 

Президент України вручив державну нагороду українському католицькому священику у Австралії Зенону Хоркавому поміж українців, які ведуть громадську та мистецьку діяльність на теренах інших держав. Процедура вручення нагороди відбулася напередодні Дня незалежності України під час фестивалю «Збираймося воєдино!».

Нагорода надається за вагомий внесок у збереження і розвиток національно-культурної спадщини українського народу у світі, високу професійну майстерність та активну участь представника української діаспори у проведенні Фестивалю мистецтв.

Греко-католицький священик Зенон Хоркавий служить Богові у Мельбурнській єпархії святих апостолів Петра і Павла для українських католиків Австралії, Нової Зеландії та Океанії. Зенона Хоркавого ще дитиною вивезли з України понад 60 років тому і з того часу він проживає у Австралії.

«Після вручення нагороди старенький священик, який добирався до України літаками понад 24 години, поїхав на Тернопільщину побачити своїх рідних і односельців. Зазвичай цей подвижник української культури завжди відвідує наш храм на найдавнішому місці молитви Руси-України і ми дуже раді щоразу приймати його в нас», повідомив ІА «Оранта» настоятель церкви св. Миколая на Аскольдовій могилі от. Ігор Онишкевич. 

ІА «Оранта»

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/