Головна

Звернення Блаженнішого Любомира у день празника Успіння Пресвятої Богородиці

Київ, 17 серпня 2009 року Божого

Звернення Блаженнішого Любомира, Верховного Архиєпископа Києво-Галицького,
у день празника Успіння Пресвятої Богородиці
до духовенства та мирян Української Греко-Католицької Церкви,
які з нагоди цього празника здійснюють прощі до великих відпустових місць,
Богородичних святинь і чудотворних ікон

 Дорогі у Христі!

Звертаюся з проханням до Преосвященних Владик і достойних проповідників, щоб вони, перш ніж почнуть свою празничну проповідь, прочитали це моє невелике слово до вас.

Сердечно бажаю привітати з нагоди празника Пресвятої Богородиці, нашої Небесної Матері, усіх вас, хоч би де ви зараз були: в Зарваниці, Гошеві, Уневі, Галичі чи в іншому святому місці, - та подякувати вам з глибини душі за те, що ви не пошкодували часу і зусиль, щоб привітати нашу Небесну Матір у тих місцях, в яких особливо проявилася Її материнська опіка над побожним народом.

Живемо у важкі, бурхливі часи - розгублені, знеохочені, стривожені... Нас можна сьогодні порівняти з дітьми, які опинилися у темному приміщенні, чи побачили страшного звіра, чи побили коліна, чи обдерли руки в гострому чагарнику. Що в таких ситуаціях ми, будучи дітьми, робили? Озиралися довкола, шукаючи маму, бо лише вона так ніжно і любо вміла пригорнути й потішити нас, вирішити наші дитячі проблеми, незалежно від того, чи ми були їх винуватцями.

Прийшовши нині до стіп тої Матері, яку нам подарував сам Господь, зі своїми болями, страхами і проблемами, звернімося до Неї з дитинною простотою і повною довірою, що нас захистить Її материнська рука, Її заступництво перед Небесним Отцем.

Вітаючи вас у цей празник, я щиро переконаний, що всі ви повернетесь додому духовно скріплені,. певні опіки нашої Небесної Матері - Непорочної Діви Марії. Справді, світ, в якому живемо, виглядає сьогодні непривітним і жорстоким, але :нехай нас підбадьорюють слова тропаря празника, який ми щойно відспівали: «У родженні дівство зберегла Ти, в успінні ж світу не залишила, бо Ти, Богородице, перейшла до життя, бувши Матір'ю Життя, і молитвами своїми визволяєш від смерти душі наші».

Об'єднаний з вами у молитві -

 + ЛЮБОМИР 

Увага! Я одержав низку запрошень взяти участь у прощах в честь Пресвятої Богородиці, дня 28 серпня 2009 р. Б. Хотів би бути всюди. Це звернення є засобом для спілкування з усіма. Тому, ласкаво прохаю прочитати цих кілька слів під час Святих Літургій в день празника Успіння Пресвятої Богородиці, 28 серпня 2009 р. Б.

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/