Головна

Празник Воздвиження Чесного Хреста

27 вересня церква святкує празник Воздвиження Чесного Хреста. У цей день ми притримуються строгого посту. Хрест, на якому розіп'яли Ісуса Христа, знайшли 326 - го року, то ж празник Воздвиження Чесного Хреста є давнім святом.

У церкві святого Миколая, що на Аскольдовій Могилі, також святкували цей празник. Божественну Літургію для дітей провели парох греко - католицької церкви святого Миколая отець Ігор Онишкевич та священик Роман Небожук. Атмосфера в церкві була надзвичайно піднесена, адже проповідь надихала парафіян на сприйняття цієї події з глибоким християнським змістом.

Отець Ігор Онишкевич наголосив:

«Кожна наука має свій знак. Ось, наприклад,  медицина символізує палиця на якій є змій. Чому саме так? Якось одному мудрецю розказали про тяжко хворого хлопчика. Його просили, щоб він навідався до дому того хлопця і допоміг йому. Мудрець вирішив допомогти юнаку. Він взяв свою палицю і пішов стежиною до дому хлопця. Але по дорозі на його палицю залізла змія. Він хотів вбити її, але побачив, що в неї в роті є якесь зілля. Він вийняв його і це зілля врятувало хворого юнака. Тому символом медицини є палиця зі змією.

Символом нашого князя Володимира Великого був тризуб. На ньому він хотів знищити всіх своїх ворогів. Але після того, як Володимир повірив у Бога, він змінив свій знак, поставивши в центрі тризуба  Хрест! Цим він хотів захистити свій народ від ворогів.

Ми знаємо, що символом віри в Бога Ісуса Христа є Хрест. Ми повинні пам'ятати про це та усім серцем сприймати цей символічний християнський знак.»

Після Богослужіння відбулося миропомазування. Також отець Ігор зробив декілька оголошень про поїздку в Батурин та пригадав вірним  розклад Богослужінь.

Батьківський комітет того дня провів чергові збори, на яких вирішувались питання, пов'язані з катехизацією дітей та відпочинком на природі.

На малозабезпечених дітей чекав гарячий обід, про який подбали пані Ореста Цибрівська та Марія Бортнічук. До речі, ці обіди проводяться не тільки щонеділі, але й у інші дні тижня. Ця милосердна акція відбувається у рамках проекту «Діти Божого Милосердя», завдання якого є огорнути малозабезпечених дітей увагою і добротою; вкласти в серце дитини віру, любов до матері, Батьківщини, рідної мови; сприяти в навчанні і здобутті фаху.

Пообідавши, діти відпочивали біля церковної хатини. Відбулися ігри з настільного тенісу, бадмінтону.

Матеріал підготував Олег Качур, «Оранта»

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/