Головна

Вчителі… Як багато це слово значить для нас

Другого жовтня вся Україна святкує День Вчителя. Якщо глибоко задуматись, то можна зробити висновок, що вчителями є наші батьки, друзі, і особливо катехити, які навчають дитину жити з Богом у серці.

З цієї нагоди ми вирішили взяти інтерв'ю у сестри Анастасії СНДМ, відповідальну за катехитичне навчання греко-католицької парафії святого Миколая, що на Аскольдовій Могилі.

- Сестро Анастасіє, чи розділяєте Ви думку про те, що наші батьки, катехити, друзів є вчителями для кожного з нас?

Так, звичайно, тому, що ми  християни, вчимо і передаємо Божу науку дітям. Батьки, катехити, друзі - це всі наші вчителі - наставники, адже вони порадять і допоможуть нам у складні хвилини життя. Також важливо пам'ятати, що найбільшим учителем для кожної людини є сам Ісус Христос

- Чи отримуєте Ви, як вчитель, радість за дитину, якщо вона старається зрозуміти вашу науку?

Є великою радістю бачити як дитина зростає духовно під впливом християнського виховання, з кожним разом все більше впізнає Божу любов, вибирає добро.

- Ким вчителі є для дітей? Як вчителі допомагають і повчають дітей?

Насамперед, катехити  для дітей мають бути  духовними учителями, добрим знаряддям в Божих руках,  які в  життєвих обставинах завжди порадять і допоможуть.  

- Чи важко бути вчителем, адже в практиці зустрічаються діти, які не реагують на навчально - виховний процес? Як у таких випадках повинен чинити катехит?

Бути вчителем, особливо катехитом це є особливе Боже покликання . Кожен катехит має бути освіченою  і віруючою людиною, щоб від імені Церкви правдиво  і з переконанням передавати Слово Боже. Щороку на катехитичне служіння уділяється Церквою Канонічна Місія.

- Якщо можна, то подайте, будь ласка, стисло найбільш важливу науку для дітей.

Найбільш важлива наука - це любов до Бога, і любов до ближнього. Діти мають пам'ятати, що Бог їх дуже любить, і відповідати взаємно на Його любов, і тоді все у житті дитини зміниться на краще.

Записав інтерв'ю Олег Качур, «Орагта»

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/