Головна

Катехитичні вчення на природі

У неділю 4 жовтня парафіяльна недільна школа церкви св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі з групою дітей, які готуються до першої сповіді і торжественного причастя, разом з батьками вирушили на відпочинок і катехитичні заняття на природі. У мальовничому куточку Зазіммя на Десенці спільною Службою Божою, яку відслужив священик Ігор Онишкевич, розпочалися відпочинок і катехетичні заняття. Батьки теж мали свою зустріч яку проводила катехит Марія Щербатих. Навчання завершилось спільною трапезою, до приготування якої долучилась кожна родина, традиційною стравою відпочинку були шашлики.

Діти грали у футбол, збирали дрова для вогнища. Батьки мали добру можливість поспілкуватись. Усіх зачарувала Десенка, і столітні верби.

Наступної неділі 11 жовтня вже інша група потребуючих дітей Божого милосердя вирушить з катехитом п. Орестою святкувати Покрову у Пирогово, наш храмовий празник.

Коротко подаємо враження учасників спільного відпочинку нашої громади.

Сім'я Свистунів, разом з сином Тарасиком діляться своїми враженнями: - «Відчуття якнайкращі, гарна погода. Дякувати Богу, що змогли сюди приїхати так далеко від Києва. Наша сім'я на Аскольдову могилу приходить вже 10 років, і у мене таке відчуття, що ми сьогодні зібрались однією великою родиною і це дуже приємно. Сам Бог бажав, щоб ми зібрались у такий сонячний теплий жовтневий день.

Оксана Ясніцька разом зі своїми донечками Юлією та Софією, відпочивають разом з усіма вже не вперше. «Дякую Богові за таку чудову можливість. Раді що це вже стало традицією разом з громадою виїжджати на природу і тут проводити катехитичні навчання. Такий відпочинок завжди починається Святою літургією, потім проводиться катехизація дітей різних вікових груп. Проводиться також і катехизація для батьків, де більше пізнається святе письмо і інтерпретується у сучасному житті. Тут знаходять відповіді на питання, на які не можуть знайти у житті. Після важкого тижня такий парафіяльний відпочинок заряджає енергією на час до наступного катехитичного вчення.

Катерина Анатолівна, родом з Донецька, на Аскольдову Могилу приходить більше року. Сама родом з Донецька, сюди прихала з донькою Аліною,  - «Ми кожної неділі ходимо на кетихизацію. Відпочинок дуже дружній, усе подобається. З сестрою Анастасією говорила про те, як погано, що у Донецьку немає такого спільного катехитичного відпочинку».

Кирилюк Мирослава прийшла зі своєю донечкою Олею - «Дуже приємне спілкування, таке родинне, тепле. На катехизації можна знайти відповіді на багато запитань, чого не знайдеш у житті, а коли кожен скаже своє слово тоді краще розумієш науку Божу. Варто старатися проводити такі зустрічі якомога більше, щоб допомагати один одному».

Олег Бабінський з дружиною Тетяною та з двома синами Левчиком та Дмитриком разом з усіма виїхали у це чудове місце - «Чудовий відпочинок, вдячні парафії і усім парафіянам за згуртованість, що маємо таку можливість відкритого спілкування. Нам потрібна катехизація, щоб вчити молодь, дітей, нас батьків, бути терпимішими і любити один одного.. Діткам такі виїзди на природу - найбільша користь. Дуже раді, що маємо можливість разом з церквою організовувати такі відпочинкові заходи для дітей. Такий відпочинок об'єднує людей, об'єднує сім'ї в єдину родину. Навіть якщо виникають якісь проблеми у сім'ї це чудова нагода поговорити і поділитися досвідом, налагодити стосунки. Тому дякуємо за цю чудову нагоду. Цей день приніс багато позитивних емоцій».

Оксана Галуга - «Спільна трапеза, коли кожен вносив свою частку справляє справжнє враження родинності. У дружньому колі усі знайомляться, пізнають один одного краще, починають товаришувати сім'ями. Формується громада, церковна спільнота. І діти вчаться на цих добрих позитивних прикладах. Сьогодні готували шашлики, а чай і кава приготовані на багатті мають незрівнянний смак. Найбільшої втіхи від катехитичних навчань на природі отримують діти, адже у них є змога не тільки вчитись а й відпочивати зі своїми однолітками, заводити нових друзів, пізнавати та навчати один одного жити у любові родинного церковного кола».

Матеріал підготував Ілля, «Оранта».

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/