Головна

Свято Покрови

11 жовтня в церкві Покрови св. Богородиці в музеї Пирогова, святкували 10 ювілей відновлення Богослужінь у дерев'яній греко-католицькій церкві. Божественну Літургію відправив владика Богдан Дзюрах у спів служінні зі священиками  Київського Деканату. У своїй проповіді Владика Богдан розказав про історію празника покрови, коли Пресвята Богородиця захистила Царгород від знищення, Вона свої покровом, покрила молільників і захистила місто від нападу чужинців.

З того часу жодного разу не чувано щоб Пресвята Богородиця не допомогла молящому. Владика наголосив і про сучасні випробування, переживання нашого народу і церкви, та віра у заступництво Богородиці, під її покровом Наша Україна буде Благословенна. Владика Богдан освятив новий встановлений 4-ьох ярусний іконостас, роботи митця Олександра Охабкіна. Поблагословив усіх присутніх за молитву. Отець Богдан Чурило подякував усім жертводавцям, які доклали зусиль до збереження цього Храму та відновленні іконостасу.

Многоліттям і Хресним ходом завершилося Богослужінням. На подвір'ї церкви співали хори, грали музики, було виставлено багато художніх робіт. Очевидно, - це заслуга п. Романи Кобальчинської, яка намагається щонайкраще провести свято Покрови.  Діти Карітас - Печерськ, церкви св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі, разом зі своєю наставницею Орестою Цимбрівською і волонтерами разом з усіма святкували празник Покрови, молилися в церкві, слухали чудесний концерт, а потім на подвір'ї селянської садиби, скуштували приготовлені кухарем п. Марією смачні страви. Уже другий рік поспіль, завдячуючи пожертвам парафіян, діти Божого Милосердя мають змогу навчатися у недільній школі, спілкуватись, відвідувати спортивні гуртки, а кожної п'ятниці, суботи та неділі смакують гарячими обідами.

Щира подяка усім доброчинцям, які продовж цих років сприяють і допомагають місії Карітас - Божої любові!

Матеріал та фото Іллі, «Оранта».

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/