Головна

Звернення Комісії УГКЦ

Звернення Комісії УГКЦ

у справах душ пастирства охорони здоров'я

з приводу поширення епідемії в Україні

 Слава Ісусу Христу!

Дорогі брати і сестри у Христі!

Сьогодні в Україні склалась тривожна ситуація через поширення недуги, яка уражає без огляду на вік та стать український народ. Інформація, яка розповсюджується не має певності і одностайності ані щодо справжньої причини недуги, ні щодо її визначення, ні щодо походження, як і щодо можливих прогнозів. Це лише у зайвий раз підсилює страх та тривогу людей.

Церква сьогодні може з впевненістю засвідчити людям: вже не раз в історії людства у безвихідних і найбільш критичних ситуаціях наш Господь являв своє милосердя і давав розв'язку, яка виходила за рамки людського розуміння. Найгірші обставини чудесним способом ставали місцем прояву найбільшої любові Божої до своїх людей, заради яких Він віддав навіть свого Єдинородного Сина (пор. Йо. 3,16 ).

У цей нелегкий час закликаємо всіх до солідарності, взаємо підтримки, проявляти жертвенну готовність прийти на допомогу ближнім, і викорінювати з поміж нас будь-які спроби та форми заробити на людській біді, пильно пізнаючи «дерево по його плодах» (пор. Мт 12, 33).

Просимо всіх звернути увагу на духовний імунітет як особистий, так і суспільний, пам'ятаючи про незмінні слова нашого Господа Ісуса Христа: перш за все шукайте Царства Божого і Божої праведності, а все решта вам додасться (пор. Мт. 6,33).

Хоч Господь допускав на люд всякі пошесті через його гріхи (пор. Лев 26,21), але через покаяння, звернення до Господа та жертвоприношення Бог зупиняв моровицю (пор. 2 Сам 24, 25). Тому, закликаємо кожного до примирення з Богом через покаяння; принести Йому у жертву свій упокорений та сокрушений дух (пор. Пс 51, 17) та помножити молитви до Господа, просячи Його про допомогу та милосердя.

Просимо всіх, зокрема у родинах, запровадити практику щодня у вечері спільно молитись 91(90) Псалом «Ти, що живеш під покровом Всевишнього».

Разом з цим, просимо долучитись до заклику Блаженнішого Любомира про спільну молитву за недужих та терплячих.

Хай милостивий Господь дарує нам те, про що просимо, як Він сам пообіцяв: «Просіть і вам дасться» (Лк 11, 9) та благословить український народ.

Стефан Дмитришин

Голова Комісії УГКЦ

у справах душ пастирства охорони здоров'я

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/