Головна

Помічники Св. Миколая відвідали в'язнів

Святий Миколай опікун людей у різних обставинах їх життя вважається також покровителем ув'язнених. Саме тому, мабуть, при храмі Св. Миколая на Аскольдовій Могилі під керівництвом парафіянки п-і Марти Бліхар вже 17-й рік діє служба для ув'язнених, яка несе духовну і доброчинну підтримку жінкам, що перебувають у пенітенціарних установах. За сприянням настоятеля храму Св. Миколая мітрофорного протопресвітера отця Ігоря Онишкевича у неділю 20 грудня 2009 року відбулося привітання господарської обслуги, жінок, неповнолітніх, та хворих у Київському Слідчому Ізоляторі. Їм, разом із добрим, словом було передано подарунки від Св. Миколая. Силами громади було придбано солодощі. Окрім того жінки отримали трохи жіночого одягу, взуття та засобів індивідуальної гігієни фірми Oriflame. Помічники-волонтери Юрій Онишкевич та Олег Дутка разом з дияконом Костянтином Пантелеєм протягом без малого 5-ти годин пройшли від камери до камери, приносячи дотик Господньої любові, що має також людяний вимір у самому служінні Церкви.

“За брамою СІЗО відчув суворість людей, які несуть, певно, нелегку й дуже відповідальну службу. Але поруч із цим – також злагодженість дій та доброзичливе терпеливе ставлення офіцерів. Мене здивувало, з якою радістю нас зустрічали, що у кожній камері були ікони на стінах, і те, як багато людей просили про можливість висповідатися, ставили запитання духовного характеру. А особливо те, що у жіночих камерах дбайливо зберігають образ Христа-Чоловіколюбця, переданий ще 2006 року в такий самий час отцем Ігорем. Мені, як членові молодіжної спільноти парохії на Аскольдовій Могилі, не раз приходилося чути проповідь про служіння милосердя Caritas, про дива Св. Миколая для в'язнів. З радістю відгукнувся на можливість відвідати Лук’янівську тюрму.” -  поділився Юрій Онишкевич.

Напередодні 19 грудня в день Св. Миколая відбулося привітання вихованців колонії для неповнолітніх в Прилуках, що отримали солодощі до вечері. Самі юнаки приготували святковий виступ у клубі. Після того у каплиці звучали молитви до Св. Миколая Чудотворця. Потім диякон Костянтин Пантелей вручив Віталієві Мальцеву, фіналістові Міжнародного конкурсу ІССРРС “Знаки життя”, каталог з його роботою, що посіла третє місце серед неповнолвтніх. Віталія також очікує і заохочувальна премія фіналіста. Пейзаж аквареллю зображує пшеничне поле та дорогу серед нього, що веде до храму, а згори безкрайнє небо. Подію у Прилуках висвітлював телеканал ICTV. В інтерв'ю автор-призер сказав, що картину малював з внутрішнього натхнення. Признався, що перестав вірити в чудо. Віталій – круглий сирота і не бачить, як складеться його життєва дорога після звільнення.

*За цим посиланням можна переглянути електронну версію твору Віталія Мальцева:

http://www.iccppc.org/ICCPPC_photo_library/2009_art_gallery/target78.html

Волонтерка Аліна Луцан, спеціально для «Оранти».

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/