Головна

Христос ся рождає! Славімо Його!

Нова радість стала, яка не бувала,

Над вертепом звізда ясна cвітло засіяла.

Де Христос родився, з Діви воплотився,

Як чоловік пеленами Убого повився… Ось розпочалося  таке очікуване свято Різдво Христове. Яскрава зірка сповіщає нам про народження маленького спасителя Ісуса Христа. Ми співаємо колядки, які піднімають нам настрій. Також ми ходимо вертепом  та сповіщаємо про народження дитини, яка визволяє світ від гріха.

У день Різдва Христового на Аскольдовій Могилі, окрім традиційних двох Літургій, відбулась також  третя Служба Божа для дітей. Її відслужив настоятель храму отець Ігор Онишкевич. На проповіді він розповів дітям та присутнім про народження маленького Ісуса. Отець розказував, що першими прийшли до новонародженого немовляти пастушки. Отець також залучав дітей до проповіді, задаючи їм запитання, а діти, в свою чергу, швидко і влучно відповідали на них. Священик розповів про роль та значення дарів, які принесли немовлятку -  Ісусу три східні царі, що подарували новонародженому дитятку золото, ладан та миро.

Наприкінці Богослужіння отець Ігор поблагословив вірних хресним знаменом та миропомазав усіх присутніх на Службі Божій. Також кожна дитина отримала подарунок від отця Ігоря.

Матеріал підготував Ігор Качур, спецыально для «Оранти»

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/