Головна

ПРОЩА-ПАЛОМНИЦТВО ДО ЗАЗДРОСТІ ТА ЗАРВАНИЦІ

Господь Бог, даючи нам день, дає разом з цим кожним днем і дорогу до себе, на якій ми робимо або півкроку, або крок, або ж долаємо цілу вічність на шляху до Нього. І однаково важливими для Отця нашого є малесенький крок і великий шлях, бо це порятунок душі. Таким і маленьким кроком, і великим шляхом стала Хресна дорога «На славу Господу і за спасіння України» з Києва до Заздрості й далі до Зарваниці для майже 100 паломників греко-католиків Києва та Кам’янця-Подільського з отцем Ігорем Онишкевичем, яка відбулася 19-21 березня 2010 року Божого і була 14 за рахунком.

Символізм Хресної дороги «На славу Господу і за спасіння України» передусім пов’язаний з селом Заздрість – батьківщиною Йосипа Сліпого – святого чоловіка, ідеєю життя якого власне й було спасіння України та нашої Церкви.

Початком шляху від Заздрості до Зарваниці стала вранішня Служба Божа у церкві Положення поясу Пресвятої Богородиці при монастирі, спорудженому в батьківській садибі Йосипа Сліпого. Далі прочани помолилися на могилі батьків Патріарха і рушили до Зарваниці, мовлячи спільну молитву на славу Господу і за спасіння України біля кожної з чотирнадцяти стацій Хресної дороги, спорудженої стараннями о. Дмитра декана Зарваниці, сприянням голів сільрад с. Заздрість, с. Пантелиха, с. Золотники, с. Вишнівчик. І у надвечір’я суботи прочани ступили до Зарваниці та поклонилися чудотворній Іконі Зарваницької Божої Матері.

Хресна дорога від Заздрості до Зарваниці це лише частина прощі, що вірні відбули її, бо надзвичайно урочистими і важливими були також і недільна Божественна Літургія, і Благословення мироточивими мощами, і прикладання до образу Ікони Зарваницької Богородиці. Так само, як і Хресна дорога, яку здійснили прочани неподалік Собору Зарваницької Матері Божої за спасіння абортованих дітей.

Казав один з героїв сучасного фільму: «Не можна жити на світі, міряючи чесноти тим, чого ми не зробили». Справді значно важливіше і для людей, і для Отця нашого є те, що ми зробили в ім’я Його. Хтось спорудив храм, хтось Хресну дорогу, хтось організував прощу, а хтось її відбув, у такий спосіб складаючи жертву Господові. У добрих наших справах віра наша стає сильнішою, душа наповнюється Божественною Благодаттю й оновлюється для нової молитви і нової роботи на Славу Богові, для блага України і ми сповнюємося силами для наступного кроку до Отця нашого.

Матерыал Орисы Демськоъ, спеціально для «Оранти»

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/