Головна

До Бога лине "Пісня серця"

Незважаючи на осінню прохолоду на вулиці, у залі Будинку художника, що на Львівській площі м. Києва, панувала атмосфера любові і тепла. Саме тут 18 жовтня 2008 року дарували свою любов і пісню переможці IV Всеукраїнського фестивалю-конкурсу сучасної духовної пісні «Пісня серця» та літературного конкурсу «Християнство очима і серцем дітей», що проходив в рамках святкування 1020-ліття Хрещення Русі-України.

Розпочався гала-концерт гімном фестивалю та благословенням Владики Гліба (Лончини), Куріального єпископа. Саме з рук владики переможці літературного конкурсу отримали дипломи та цінні подарунки. Також всіх учасників гала-концерту м'якими подарунками обдарував голова Шевченківської районної у м. Києві адміністрації Віктор Пилипишин.

Упродовж всього гала-концерту дитячі серця дарували свою любов Богові і ближнім через пісню, танок і просто слово. Разом з ними своєю творчістю обдарували слухачів гості гала-концерту - Народний артист України Павло Дворський, Тарас Курчик, Леся Горова.

Гала-концерт переможців IV Всеукраїнського фестивалю-конкурсу сучасної духовної пісні «Пісня серця» та літературного конкурсу «Християнство очима і серцем дітей» був зорганізований Патріаршою катехитичною комісією, Катехитично-педагогічним інститутом Українського католицького університету, Шевченківською районною у м. Києві державною адміністрацією, за сприяння Університету банківської справи у м. Києві. За сприяння у проведенні концерту Блаженніший Любомир нагородив подячними грамотами голову Шевченківської районної у м. Києві адміністрації Віктор Пилипишин та ректора Університету банківської справи у м. Києві Тамару Смовженко.

У неділю, 19 жовтня 2008 року, всі учасники гала-концерту прибули до храму Святого Василія Великого, де була відслужена Архиєрейська Божественна Літургія, яку очолив Владика Гліб. По закінченню Літургії учасники гала-концерту обдарували своїм співом парафіян храму.

Більшість дітей-переможців були вперше у столиці України. Тож незабутньою миттю для дітей була мандрівка святинями Києва та зустріч з Блаженнішим Любомиром в Патріаршому соборі на лівому березі Дніпра.

Отримавши від Глави УГКЦ благословення, пам'ятки про перебування в Патріаршому соборі, з молитвою діти вирушили до своїх осель. Але на цьому, як стверджують організатори, святкування ще не закінчено. З благословення Блаженнішого Любомира, учасники конкурсу вирішили відвідати з духовним концертом «Пісня серця» всі області України.

о. Петро Жук
голова Катехитичної комісії Київської архиєпархії

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/