Головна

Меморандум про співпрацю у справах душпастирської опіки військовослужбовців підписали представники Церков та релігійних організацій

У Міністерстві оборони України уповноважені представники семи головних Церков та релігійних організацій підписали або висловили принципову згоду щодо укладання Меморандуму про співпрацю у справах душпастирської опіки військовослужбовців Збройних Сил України.

З церковної сторони Меморандум підписали представники Української Православної Церкви, Української Православної Церкви Київського Патріархату, Української Греко-Католицької Церкви, Римо-Католицької Церкви, Української Автокефальної Православної Церкви, Всеукраїнського союзу об'єднань євангельських християн-баптистів та Духовного управління мусульман України.

У Меморандумі зазначається, що «сторони, розглянувши на спільному засіданні питання щодо можливості активізації військово-церковних відносин шляхом найбільш широкого використання у межах чинного законодавства потенціалу українських Церков та релігійних організацій для забезпечення конституційного права особового складу Збройних Сил на свободу совісті та віросповідання, заявляють наміри про спільні дії».

За інформацією офіційного сайту МО України, передбачається, що незабаром створять Раду у справах душпастирської опіки військовослужбовців Збройних Сил як консультативно-дорадчий орган при оборонному відомстві. Таким чином, як сказано у повідомленні, Міністерство оборони планує здійснити практичні заходи, спрямовані на поетапне впровадження у Збройних Силах України ефективної системи душпастирської опіки та створення інституту військового духовенства (капеланства).

Заступник Міністра оборони України Володимир Діброва, звертаючись до представників Церков, зазначив: «Наша зустріч - це ще одна віха в стосунках між державою в особі Міністерства оборони України та Церквою. Збройні Сили України засвідчують свою повагу та висловлюють сподівання на плідну співпрацю на славу Божу та благо Збройних Сил України».

На нараді також зазначили, що, незважаючи на те, що концепція державно-конфесійних відносин уже давно опрацьована, однак вона не знайшла підтримки у минулому. У зв'язку з цим учасники засідання наголосили на потребі активного обговорення в суспільстві цієї концепції з позиції нагальної актуальності.

За матеріалами: http://www.risu.org.ua/

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/