Головна

Парафія св.Миколая Чудотворця - Аскольдова Могила

Положення XІХ Фестивалю-конкурсу духовної пісні «Аскольдів глас»

Середа, 25 листопада 2020, 18:32

«Аскольдів глас» – фестиваль-конкурс духовної пісні, започаткований у 2007 р. за ініціативи о.-митрата Ігоря Онишкевича, творчої групи парафіян  громади УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій могилі та факультету мистецтв імені Анатолія Авдієвського НПУ ім. М. П. Драгоманова. Конкурс проводиться в грудні на свято св. Миколая, архиєпископа Мир Лікійських. Мистецький захід популяризує кращі зразки духовної, патріотичної, народно-обрядової музики, поезії та прози, ознайомлює широкий загал із історичними подіями минувшини, постаттю першого християнського князя Київської Русі Аскольда, залучає до участі співацькі колективи та обдарованих солістів з України та світу. Конкурс має статус всеукраїнського, міжєпархіального і носить екуменічний характер. В цьому році через карантинні заходи під час пандемії Covid-19 конкурс проходитиме онлайн, транляція відбудеться за посиланням: https://www.facebook.com/events/811527629422859.

Add a comment

Читати далі: Положення XІХ Фестивалю-конкурсу духовної пісні «Аскольдів глас»

 

Пам'яті Блаженного священномученика Йосафата Коциловського

Вівторок, 17 листопада 2020, 23:59

802032046_oУ день пам'яті Блаженного священномученика Йосафата Коциловського - доктора філософії і теології, професора, єпископа Перемишльської єпархії УГКЦ, вихідця із Чину святого Василія Великого, (1876-1951) на його першому місці поховання в с. Чапаївка, біля Києва, було освячено оновлений пам'ятний Хрест настоятелем храму св. Миколая Мирлікіського на Аскольдовій Могилі, отцем Ігор Онишкевич, і отцем Морено.

Add a comment

Читати далі: Пам'яті Блаженного священномученика Йосафата Коциловського

 

Чудо образу Зарваницько-Київської Богородиці

Середа, 11 листопада 2020, 20:28

113 листопада, у п’ятницю, запрошуємо вірних о 08:00 на Подячну Божественну Літургію, як спомин про чудо образу Зарваницько-Київської Богородиці, яка 13 листопада 1998 року Божого врятувала наш храм св. Миколая Мирлікійського на Аскольдові Могилі від пожежі.

Від тоді, як образ-копія Чудотворної Зарваницької Богородиці, бувши запрестольною іконою, загасила вогонь, вірні вкотре переконалися і до сьогодні переконуються у силі Матері любові та Христової благодаті до цього храму, першого християнського храму України-Руси, до цього місця, яке не раз було сплюндроване, спаплюжене й до вірних, які з глибокою довірою та вірою звертаються у свої молитвах до Пресвятої Богородиці стоячи перед її образом.

Add a comment

Читати далі: Чудо образу Зарваницько-Київської Богородиці

   

«Святе Письмо, як джерело любові у житті християнина»

Понеділок, 02 листопада 2020, 22:08

1298e26-VНа завершення другого осіннього місяця, з благословення настоятеля церкви св. Миколая Мирлікійського на Аскольдовій Могилі, катехити парафіяльної катехитичної школи ім. Блаженної пам’яті Любомира Гузара «Бути людиною» провели у центрі св. Мартина, м. Фастів, триденні реколекції віднови духа на тему: «Святе Письмо, як джерело любові у житті християнина».

Add a comment

Читати далі: «Святе Письмо, як джерело любові у житті християнина»

 

Під Твою милість ...

Середа, 14 жовтня 2020, 20:43

d95e-VУ величний празник Покрова Пресвятої Богородиці, у День захисника України, у церкві св. Миколая Мирлікійського на Аскольдовій Могилі величною Божественною Літургією та численними молитвами отців, пароха Ігоря Онишкевича, сотрудника Івана Соханя, парафіян та військовослужбовців складали сердечну подяку Богородиці за її опіку, а нашим воїнам за захист.

Add a comment

Читати далі: Під Твою милість ...

   

Сторінка 6 з 110

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/