Головна

Милосердя

Штутгарт – Київ. Місток дружби

Понеділок, 17 листопада 2008, 01:58

12 листопада до Церковної хатини активний член громади, публіцист Іван Рибалко на своїх «Жигулях» першої моделі двома ходками доставив партію гуманітарної допомоги зі Штутгарту, що в Німеччині...

Протягом літа - осені сеньйори з Української парафії Святого Василія Великого, що включає в себе майже всю територію Вюртембергу, з центром у Штутгарті збирали для київських дітей одяг та взуття, постільну білизну та серветки, іграшки та канцелярські товари. Акція проходила з благословення отця-пароха Романа Врущака. Шановна в Українській громаді людина, кавалер німецької урядової нагороди пані Надія Сайц (народжена Павлюк) надала під тимчасовий склад святкову залу у власному будинку. Найбільше речей для юних киян зібрала Анастасія Цюрак. До доброї справи долучилися і пан Дмитро Чабанюк, і пані Галина Наук. Багато дитячих речей надали і їх німецькі друзі та сусіди. У результаті зібралася партія з 10 картонних ящиків, 5 чемоданів та декількох великих сумок.

Add a comment

Читати далі: Штутгарт – Київ. Місток дружби

 

Триденна акція «За життя»

Середа, 05 листопада 2008, 18:54

З 16 червня з благословення Апостольського адміністратора Бучацької єпархії УГКЦ о. Дмитра Григорака, ЧСВВ було створено рух «За життя»., метою якого є пропаганда християнських цінностей у ставленні до людського життя від моменту його зачаття і до природої смерті. Головою християнського руху «За життя» став отець Ігор Довганюк.

Першим кроком цієї організації було підготовка звернення до Президента України, Верховної Ради та Уряду про заборону абортів в Україні, яке підписали представники ведучих Церков Тенопільської області. У жовтні силами мирянського руху організовано триденну акцію „За життя", у якій, крім членів цього руху взяли участь доктор медицини з Хорватії Антун Лісец та викладач морального богослов'я Івано-Франківської Теологічної Академії о. Руслан П'яста. Під час акції прочитано низку лекцій для різних верств населення м. Чорткова, Бучача та Тернополя: лікарів, вчителів і учнів, студентів, представників влади, організовано круглий стіл для представників місцевих мас-медіа. Кульмінацією цієї акції стло дійство на центральному майдані міста, де відбувся духовний концерт за участю місцевих та приїжджих аматорів сцени та відправлена панахида за  вбитих внаслідок абортів дітей, яку соборно разом з Апостольським адміністратором Бучацької єпархії УГКЦ о. Дмитром Григораком відслужили священики чортківського деканату.

Add a comment

Читати далі: Триденна акція «За життя»

 

Проблеми наркоманії

Вівторок, 21 жовтня 2008, 13:06

В один з прекрасних ранків осені підійшов я до церковної брами і радість зникла бо побачив...

Під‘їхавши ранком до храму на ранішню Службу разом з архітектором Олександром Степановичем Трубіним з гіркотою побачили використані шприци біля храму. Якісь негідники, "хворі люди "на наркоманію, по духовному одержимі духами, уколовшись смертним зіллям кинули три шприци біля входу. Вони не задумувались що поруч бігають діти і теж можуть уколотися. Це загальна біда України а зокрема Донбасу, прикро та наше місто Димитрів на окремому місці.

За статистикою у кожному під‘їзді живе ВІЛ інфікований наркоман. Шприци та порожні пачки від «трамадолу» можна знайти всюди. Дійшло навіть до церкви. Цієї Служби ми молилися за всіх одержимих а зокрема за тих трьох хворих наркоманією. Помоліться і ви!

о. Іван Дмитрівський

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду

обл. Дніпропетровська

м. Дмитрів Add a comment

Читати далі: Проблеми наркоманії

   

Сторінка 17 з 17

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/