Головна

Християнське вчення

Значення молитви «Богородице Діво»

Середа, 27 травня 2020, 16:05

1Всі ми знаємо і молимось молитву  «Богородице Діво». Але чи всі розуміємо, що ця молитва насправді означає? Що вона виражає? У книзі «Maria. Mamma di tutti «(Edizioni San Paolo) значення слів цієї надзвичайно важливої молитви пояснює сам Папа Франциск.

Благодатна

Ангел Гавриїл називає Марію «благодатна» (Лк 1:28). У ній, як зазначає Святіший Отець, «немає місця гріхові, бо Бог вибрав її як матір Ісуса з самого початку і вберіг від первородного гріха».

Add a comment

Читати далі: Значення молитви «Богородице Діво»

 

Молитва — це порив із глибини серця

Середа, 13 травня 2020, 15:02

cq5dam.web_.800.800-6-700x466Молитися, заглиблюючись в таїнство союзу з Богом, заохотив Святіший Отець, підсумовуючи друге повчання із циклу, присвяченого молитві.

Молиться не щось периферійне, не якась наша другорядна чи маргінальна якість, але найглибша внутрішня таємниця нас самих. Це ствердження стало відправною точкою для роздумів, якими Папа Франциск поділився під час загальної аудієнції в середу, 13 травня 2020 р., що транслювалася з робочого кабінету в Апостольському палаці, ставши «другим кроком на дорозі повчань про молитву, започаткованій минулого тижня».

Add a comment

Читати далі: Молитва — це порив із глибини серця

 

«Найбільше щастя – це бути самим собою»

Понеділок, 09 березня 2020, 20:20

safe_imageУсі ми без винятку прагнемо бути щасливими. Але коли б нас запитали 10 років тому, що для нас є щастя, ми відповіли б одне. Коли ж нас запитають через 10 років після цього, ми по-іншому будемо щасливими. Коли я був маленькою дитиною, найбільшим щастям для мене було, як мама купувала мені солодощі. Тепер я їх вже не люблю. Моя мама була достатньо вимогливою, була вчителькою, і наступним щастям для мене було, як її не було вдома.

Add a comment

Читати далі: «Найбільше щастя – це бути самим собою»

   

Як віднайти душевний спокій? Конкретні поради на великий піст

Четвер, 27 лютого 2020, 20:12

1_210775-563x353Наше повсякденне життя може бути складним і напруженим, сповненим стресу.  Тим часом кілька невеликих, але мудрих змін достатньо, щоб віднайти мир для своєї душі. Якщо саме зараз ви роздумуєте над постановами на Великий піст, ці поради будуть для вас корисними.

Ми прагнемо душевного спокою і щоб його знайти іноді потрібне ціле життя. Піст – чудовий час для духовного аналізу свого життя. Ось декілька простих і слушних порад для того, щоби наші серця сповнились миром і Божою благодаттю.

Add a comment

Читати далі: Як віднайти душевний спокій? Конкретні поради на великий піст

 

Чи існує різниця між Біблією і Святим Письмом?

Вівторок, 25 лютого 2020, 12:46

zachem-nuzhna-biblija-563x353Коли беремо якусь книгу в руки, ми майже завжди наперед знаємо, що це за книга, яку інформацію можна в ній знайти і як її читати. Так само з Святим Письмом. Перед тим, як його брати у руки, треба задуматися, чим воно є і для чого написане.

Святе Письмо – це книга, через яку Бог відкриває себе самого і свою волю людині. Вона написана не для того, щоб ми знали про Нього, а щоб Його пізнати, щоб Він став для нас Кимось. І, водночас, це батьківські поради і застереження Небесного Отця своїй дитині про те, що слід робити, а чого треба уникати.

Add a comment

Читати далі: Чи існує різниця між Біблією і Святим Письмом?

   

Сторінка 5 з 117

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/