Головна

Християнське вчення

«Боже ім’я – Милосердя» /10/

Четвер, 31 березня 2016, 13:52

ANSA930832_Articolo«Пастирі, а не книжники», – такий заголовок має шостий розділ книги «Боже ім’я – Милосердя», яка є записом розмови з Папою Франциском італійського журналіста Андреа Торніеллі, який запитував співрозмовника: «Чи існує протиставлення між істиною та милосердям або між доктриною та милосердям?».

«Відповім ось так: милосердя є істинним, воно – перша ознака Бога, – сказав Святіший Отець. – Далі можна провадити богословські роздуми про доктрину й милосердя, але при цьому не забуваючи про те, що саме милосердя вже є доктриною. Однак я віддаю перевагу говорити, що милосердя є істинним».

Add a comment

Читати далі: «Боже ім’я – Милосердя» /10/

 

«Боже ім’я – Милосердя» /9/

Середа, 30 березня 2016, 21:36

ANSA930832_Articolo«Пастирі, а не книжники», – такий заголовок має шостий розділ книги «Боже ім’я – Милосердя», яка є записом розмови з Папою Франциском італійського журналіста Андреа Торніеллі, який на початку цього розділу запитував співрозмовника: «Чи можливе милосердя без визнання власного гріха?».

«Милосердя є, але якщо ти не бажаєш його прийняти… Коли ти не визнаєш себе грішником, це означає, що ти не бажаєш його прийняти, що ти не відчуваєш у цьому потребу, – відповів Святіший Отець. – Іноді можеш мати відчувати труднощі в тому, аби зрозуміти, що трапилося. Іноді можеш почуватися зневіреним, вважати, що підвестися неможливо.

Add a comment

Читати далі: «Боже ім’я – Милосердя» /9/

 

«Боже ім’я – Милосердя» /8/

Середа, 30 березня 2016, 15:06

ANSA930832_Articolo«Кілька років тому в одній із шкіл на Півночі Італії вчитель під час уроків релігії пояснював учням притчу про блудного сина, а опісля поставив перед ними завдання написати твір на вільну тему на основі щойно почутого. Більшість учнів обрали такий кінець для цієї історії: батько прийняв блудного сина, але суворо покарав і поселив між слугами, щоб він навчився, що означає розтринькувати родинні багатства…». «Але ж це звичайна людська реакція. Це  старший син реагує по-людському. Боже милосердя, натомість, є божественним», – цим діалогом між Андреа Торніеллі та Папою Франциском розпочинається коротенький п’ятий розділ книги-інтерв’ю «Боже ім’я – Милосердя», що має назву: «Чи милосердя надмірне?».

Add a comment

Читати далі: «Боже ім’я – Милосердя» /8/

   

«Боже ім’я – Милосердя» /7/

Вівторок, 29 березня 2016, 18:15

ANSA930832_Articolo«Грішник, як і Симон-Петро» – таким є заголовок четвертого розділу книги-інтерв’ю «Боже ім’я – Милосердя», що є плодом розмови Папи Франциска з італійським журналістом Андреа Торніеллі. Він розпочинається зауваженням відомого ватиканіста, що Святіший Отець неодноразово окреслював себе, як «грішник». Зокрема, відвідуючи в’язницю у Болівії, він сказав: «Перед вами людина, якій прощено її численні гріхи». «Це вражаюче, чути, як Папа говорить такі речі про себе…», – зауважив журналіст.

Add a comment

Читати далі: «Боже ім’я – Милосердя» /7/

 

«Боже ім’я – Милосердя» /6/

Понеділок, 28 березня 2016, 21:38

ANSA930832_ArticoloЧитаючи книгу «Боже ім’я – Милосердя», що є плодом розмови Папи Франциска з італійським журналістом Андреа Торніеллі, попереднього разу ми почули спогади Святішого Отця про його особистий досвід сповідника. Серед іншого, він згадував: «Як сповідник, навіть коли мені доводилося бути перед зачиненими дверима, я завжди намагався знайти щілинку, просвіт, щоби відчинити їх та змогти дарувати прощення, милосердя».

Самі ці слова «Шукати будь-який просвіт» дали назву третій частині книги, яка розпочинається запитанням: «Що потрібно для того, щоб отримати милосердя? Чи потрібна для цього якась особлива готовність?».

Add a comment

Читати далі: «Боже ім’я – Милосердя» /6/

   

Сторінка 20 з 117

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/