Головна

Історичні постаті у християнстві

Блаженні новомученики УГКЦ

Четвер, 27 червня 2013, 22:38

У історії деякі люди мають привілей пережити свою історичну епоху. Мученики перших віків християнства завдяки свідченню віри є одним з прикладів історичної пам’яті християн. Люди, які покликані свідчити віру в Христа перед переслідувачами стають на шлях праведного Авеля. «Вірою Авель приніс Богу кращу, ніж Каїн, жертву; вона засвідчила про нього, що він праведний, коли сам Бог дав свідоцтво на користь його дарів; нею він, хоч і мертвий, далі промовляє». Євр. 11, 4. Віра в Господа Бога стала каменем спотикання для людей, які «проміняли славу нетлінного Бога на подобу, що зображує тлінну людину». Рим. 1, 23. Від жертви Авеля до сьогодні віра в Господа Бога проходить випробування. Церква шанує як мучеників свідків віри, які перед людьми які відкидали Бога, через пролиття крові власним життям засвідчили вірність Христу.

Add a comment

Читати далі: Блаженні новомученики УГКЦ

 

А Кароль Войтила давав списувати на іспитах?

Понеділок, 20 травня 2013, 15:03

Кароль Войтила

Як годиться найкращому учневі в класі, Кароль Войтила перший написав іспит на атестат зрілості, але віддав його останнім, аби не засмучувати однокласників, – каже Євгеній Мруз, останній живий співучень папи Йоана Павла ІІ.

18 травня – день чергового спомину дня народження блаженного Папи Войтили (18.05.1920), 13 травня був день спомину замаху на нього на площі св.Петра, а 14 травня минуло 75 років відтоді, як Кароль Войтила склав на «відмінно» іспит на атестат зрілості у державній гімназії ім.Мартіна Вадовіти у Вадовіцах. На шкільному заключному балу Льолек пройшов кілька кругів танцю, але потім хутко зник, навіть не ковтнувши вина.

Add a comment

Читати далі: А Кароль Войтила давав списувати на іспитах?

 

Молодь відроджує пам’ять про митрополита Григорія Яхимовича

Понеділок, 22 квітня 2013, 23:46

28 квітня відбудеться презентація книги про Григорія Яхимовича – митрополита Української Греко-Католицької Церкви, одного з провідних діячів українського національного відродження середини XIX століття, - повідомляє Ярослав Жукровський, засновник Фундації імені Григорія Яхимовича.

Презентація відбудеться під час урочистості з нагоди 221-ї річниці від дня народження та 150-ти річчя від дня смерті Григорія Яхимовича у його рідному селі Підбірці, що на Львівщині.

Add a comment

Читати далі: Молодь відроджує пам’ять про митрополита Григорія Яхимовича

   

Духовний світ блаженної мучениці с. Тарсикії Мацьків, СНДМ

Четвер, 18 квітня 2013, 20:54

Особливі риси: духовний світ, духовні якості, чесноти і особистісні риси, покликання, віра, християнська любов, мучеництво.

У статті представлено особливості становлення особистості Ольги Мацьків та риси  с.Тарсикії на початку її богопосвяченого життя. До  агіографічного портрету належать її  духовні пориви та натхнення. Особливим духовним даром є її  монаше покликання  та покликання до мучеництва.

Поняття «духовний світ особи» дуже часто в українській наукові літературі, а зокрема філософській, хоч і належить до поняття «духовність», нерідко носить значення змісту суспільної свідомості, що показує матеріалістичну парадигму у рамках якої мислить автор.

Add a comment

Читати далі: Духовний світ блаженної мучениці с. Тарсикії Мацьків, СНДМ

 

Блаженний отець Лука Пассі - свідок любові Христа до сиріт

Вівторок, 16 квітня 2013, 20:21

У суботу, 13 квітня, кардинал Анджело Амато, Префект Конгрегації у справах святих, в базиліці святого Марка у Венеції, проголосив блаженним отця Луку Пассі, який був ревним свідком любові Христа до найубогіших та найбідніших дітей. У 1838 році він започаткував спільноту мирянок, яка називається «Pia Opera di Santa Dorotea» (Милосердне Діло святої Доротеї). Метою цієї спільноти була опіка, навчання та виховання бідних, часто залишених своїми батьками, дівчат.

Отець Лука народився в шляхетній венеціанській сім’ї, яка мешкала у м. Берґамо (північ Італії). В 1807 році розпочинає навчання у семінарії. Протягом того часу він тісно співпрацює з Марійською спільнотою, яка діяла при парафії містечка Кальчінате (північ Італії).

Add a comment

Читати далі: Блаженний отець Лука Пассі - свідок любові Христа до сиріт

   

Сторінка 41 з 51

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/