Головна

Історичні постаті у християнстві

Про покликання Папи Франциска: Чому вирішив стати священиком?

Понеділок, 15 квітня 2013, 13:14

Pope_Francis_younger_0_0

Як сталось так, що хімік-лаборант, шанувальник футболу і танго став священиком і таким чином розпочав шлях, який в результаті привів його на Престіл Св. Петра? Його життя на завжди змінив один день…

Хорхе Маріо було 17 років і разом з друзями він збирався на прогулянку. Це було 21 вересня 1953 року. В південній частині півкулі цей період – початок весни і традиційний «день прогулянок».

Add a comment

Читати далі: Про покликання Папи Франциска: Чому вирішив стати священиком?

 

Тарас ШЕВЧЕНКО: Не дайте народові жити без віри!

Субота, 09 березня 2013, 00:14

Тарас Шевченко

Мирослав Маринович, Виступ перед українською громадою на Шевченківському вечорі, Париж, катедра св. Володимира, 8.03.2013

Темою виступу є Тарас Шевченко, від цьогорічних уродин якого почнеться зворотний відлік часу до великої дати його 200-літнього ювілею. Відтепер із цими Тарасовими днями постійно буде пов’язаний і кожен черговий ювілей вашої єпархії. Тому моїм завданням і є поміркувати над тим, яким місточком додаткового смислу пов’язані ці дві події. Іншими словами, якими дороговказами для нас, християн, повниться поезія Тараса.

Add a comment

Читати далі: Тарас ШЕВЧЕНКО: Не дайте народові жити без віри!

 

Покликання матері Моніки

Субота, 08 грудня 2012, 17:38

Моніці Полянській було лише 23 роки, коли перед нею постав неймовірно складний вибір: зостатись із трилітньою донечкою, яку палко любила усім серцем, чи – відгукнутись на поклик Ісуса, присвятитись Йому всеціло і стати черницею. Загадала собі: якщо вдосвіта, коли від’їжджатиме до монастиря і цілуватиме, прощаючись, свою Янусю і та прокинеться — залишиться з нею. Дівчинка спала міцно. Відпускала матусю, дозволяючи їй здійснити своє покликання.

Вперше переступивши поріг келії, вона обцілувала її стіни

«Коли я, приступивши до праці у постуляційному центрі, отримала завдання опрацювати справу Моніки Полянської і прочитала, що вона, залишивши маля своїй мамі, пішла в монастир, у мене з’явився спротив – чи ж можна таку людину беатифікувати? – розповідає сестра-василіянка Романа Гутник. — І я сказала настоятельці, що не зможу цим займатись. А вона відповіла: це твої перші враження, придивись, як Бог діє в її житті. У мене не залишилось вибору. І лише глибше ознайомившись із життям монахині, я збагнула, якою жертвою стала для неї відсутність спілкування із донькою, якої внутрішньої боротьби це їй вартувало».

Add a comment

Читати далі: Покликання матері Моніки

   

Святий Юда-Тадей

Середа, 17 жовтня 2012, 10:23

Життя св. Апостола Юди-Тадея

Святий Юда-Тадей був одним із дванадцяти апостолів Ісуса Христа. Батько його - Алфей (Клеоп), брат святого Йосифа, Обручника Пречистої Діви Марії, а мати - Марія Клеопова, близька родичка Матері Божої. В Євангелії читаємо, що Марія Клеопова безстрашно стояла під хрестом разом з Матір'ю Страждальною і Марією Магдалиною. Вона була дуже побожною жінкою, її чоловік Клеоп був одним із тих, які сміливо розповідали про Христове Воскресіння. Саме йому разом з іншими вірними учнями з'явився Ісус Христос по дорозі в Емаус. Набожність батьків, а також близьке споріднення із святою Родиною, а вслід за тим добрий приклад з її життя послужили причиною того, що святий Тадей відзначався надзвичайними чеснотами. Коли прийшов час апостольської діяльності Ісуса Христа святий Юда-Тадей став його ревним учнем. Будучи його близьким родичем, ніколи цим не чванився і називав себе слугою Христовим.

Add a comment

Читати далі: Святий Юда-Тадей

 

Різдво Пресвятої Богородиці

П'ятниця, 21 вересня 2012, 13:57

Різдво Пресвятої Богородиці, християнське свято, в Православній Церкві входить в число Богородичних двонадесятих свят, з нього починається річне коло церковних свят.

Пресвята Діва Марія народилася в той час, коли люди дійшли до таких меж морального занепаду, при яких їхнє повстання здавалося вже неможливим. Кращі уми тієї епохи усвідомлювали і часто відкрито говорили, що Бог повинен зійти у світ, щоб виправити віру і не допустити погибелі роду людського. Син Божий схотів для порятунку людей прийняти людське єство, і Пречисту Діву Марію, єдину гідну вмістити в Себе і втілити Джерело чистоти і святості, Він обирає Собі Матір'ю.

Add a comment

Читати далі: Різдво Пресвятої Богородиці

   

Сторінка 42 з 51

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/