Головна

Історичні постаті у християнстві

Ватикан дає дозвіл на публікацію цієї світлини

Понеділок, 31 липня 2023, 19:18

Святий Отець Іван Павло 2 багато років тримав захованою цю світлину, але Святий Престіл недавно вперше опублікував її. Світлина зроблена охоронцями саме в момент нападу на Святішого Отця, коли він падає в папамобілі, скорчившись від болі. Екс речник Ватикану Й. Наварро Валлс пояснює, що на дослідження цієї  неймовірної світлини, її проявлення та дослідження якості плівки затрачено багато років. Коли проявили негатив перший раз, світлина виглядала, як щось середнє між фотографією і малюнком, це не піддавалося розумінню. В кінці - кінців, після тисяч перевірок найкваліфікованішими експертами світу, було встановлено, що в цій світлині не було задіяно ніяких трюків.Таким чином сьогодні маємо цей прекрасний подарунок від Божої Матері.Тіло і внутрішні органи Святого Івана Павла 2 залишилися цілими. Його тіло не підлягає поясненню з точки зору природніх процесів.

Взято зі сторінки facebook Franco Filippone.

 

Add a comment
 

Церква мала вже 266 Пап. Скількох із них канонізували?

Четвер, 20 липня 2023, 19:40

266 — такою на даний момент є кількість Пап, від святого Петра до Франциска. 82 з них були офіційно канонізовані. Церква проголосила святими кожного з 35 перших Пап; 31 із них зазнав мученицької смерті.

Павло VI став 82-м канонізованим Папою. До нього останніми канонізованими очільниками Престолу святого Петра були Йоан ХХІІІ і Йоан Павло ІІ, чия канонізація відбулася у 2014 році. У 2022 році Папа Йоан Павло І був беатифікований — це означає, що тепер він перебуває за крок до канонізації.

Цікаво, що, починаючи з ХІ століття, з-поміж цих 82 святих Пап канонізували лише вісьмох. Говорячи про це, ми повинні пам'ятати, що протягом першого тисячоліття свого існування у Церкві було дуже мало формальних процесів канонізації святих.

Add a comment

Читати далі: Церква мала вже 266 Пап. Скількох із них канонізували?

 

Ясна свіча в соборі Слова (пам’яті Віри Вовк)

Четвер, 20 липня 2023, 19:06

Предвічний Боже святих предків,
Звільни нас від мряки й тіні,
Дай нам спасенного творчого духу,
Скупай у цілющому світлі...
Благословенний будь, Сину Божий,
З усім, що святе на світі
І нас підносить із земного праху
В присутність сонць і сузір'їв
(Віра Вовк, «Подяка»,
зб. «Яблуко на Спаса»)

16 липня 2023 р. минув рік, як у далекій Бразилії на 96-у році життя відійшла до вічності світлої пам'яті Віра Вовк – українська письменниця, вірна і любляча донька своєї землі, учасниця Нью-Йоркської групи та багатьох міжнародних ПЕН-клубів, щира посестра українських митців-шістдесятників (Івана та Надії Світличних, Михайлини Коцюбинської, Василя Стуса), літературознавець, науковець, викладач, перекладач, інтелектуально і творчо обдарована особистість, духовна донька і похресниця українського митрополита Кир Андрея Шептицького.

Add a comment

Читати далі: Ясна свіча в соборі Слова (пам’яті Віри Вовк)

   

Глава УГКЦ: «Блаженніший Любомир, як новітній кобзар, залишив нам цілий епос християнської культури, добра, правди та миру»

Неділя, 28 лютого 2021, 01:29

0017_26_02_2021«Сьогодні, наприкінці робочого дня і тижня, ми прийшли до крипти Патріаршого собору, де спочивають тлінні останки Блаженнішого Любомира - нашого батька й учителя. Ми прийшли сюди, щоб подякувати Господу за дар його життя», - на цьому 26 лютого 2021 року наголосив Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав з нагоди 88-ї річниці з дня народження Блаженнішого Любомира Гузара.

Цього дня у крипті Патріаршого собору Воскресіння Христового відбулася Панахида, яку очолив Блаженніший Святослав у співслужінні з владикою Богданом Дзюрахом та духовенством Київської архиєпархії.

Add a comment

Читати далі: Глава УГКЦ: «Блаженніший Любомир, як новітній кобзар, залишив нам цілий епос християнської культури, добра, правди та миру»

 

Як кенгуру та качкодзьоб опинилися в Римі? Або п'ять фактів про патріарха Йосифа Сліпого, про які ви, мабуть, не знаєте

Середа, 17 лютого 2021, 16:42

17-02-21-117 лютого минає 129 років із дня народження патріарха Йосифа Сліпого. Майбутній Глава УГКЦ народився 1892 року в селі Заздрість (Тернопільщина). Йосиф Сліпий є знаковою та символічною постаттю XX століття.

Патріарх є таким не лише для українців, адже він вийшов переможцем у протистоянні з радянським тоталітарним режимом, який намагався знищити і його  Церкву, і його народ, і його самого. Відбувши 18-річне ув’язнення, він немовби на зло цьому режимові, прожив ще понад 20 плідних років, розбудовуючи собор Святої Софії та Український католицький університет в Римі, збираючи  “у розсіянні сущих” по цілому світу та докладаючи зусиль для духовного і національного відродження України.

Add a comment

Читати далі: Як кенгуру та качкодзьоб опинилися в Римі? Або п'ять фактів про патріарха Йосифа Сліпого, про які ви, мабуть, не знаєте

   

Сторінка 2 з 51

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/