Головна

Празник Господнього Преображення

Неділя, 18 серпня 2013, 20:19

"Величаємо Тебе, життєдавче Христе, і почитаємо пречистого Твого Тіла преславне Преображення" (Величання на утрені празника).

Дев'ятнадцятого серпня наша Церква святкує празник світлого Господ­нього Преображення. Завдання цього празника — звеличувати славну подію Преображення з життя Ісуса Христа, яке деякі святі Отці називають другим Богоявленням. Важливість події видно з того, що її записали аж три євангелисти: Матей, Марко й Лука. Тож погляньмо на подію Преображення, на установлення празника та на дух його богослужби. Add a comment

Читати далі: Празник Господнього Преображення

 

Твоє Переображення

Субота, 17 серпня 2013, 22:36

Є такі сонячні моменти, які не можна придбати навіть за найвищу ціну, не вдасться їх виміняти на ще кращі, проте можливо жити ними у час радості, дарований Богом . Ото й пригадалась одна така днина.

То був день, коли, здавалось, сонце виграє на кларнеті. І все заливає не лише світлом, а й стрімким і сліпучим потоком радості. Воно було тихим, глибоким і спокійним. Зір відпочивав, усмішка широко розливалась, а серце молилося, співало.

Add a comment

Читати далі: Твоє Переображення

 

«Державна програма святкування “1025” – це приниження для мільйонів українських християн і поглиблення розколу країни»

П'ятниця, 26 липня 2013, 20:04

— Очевидно, що сама філософія свята фокусується на силі і владі – про Ісуса Христа не йдеться зовсім. При цьому державні святкування побудовані так, щоби максимально звузити простір для вільного вияву почуттів, настроїв і переконань власне людьми. Напевно за задумом організаторів святкування мали обертатися навколо «православного президента» — справедливого і побожного, доброго отця всіх в Україні сущих і гідного продовжувача справи Володимира Великого. Але насправді у центрі опиняться Патріарх Кирило і Путін, а інші православні єрархи і «православні президенти» складатимуть для них тло.

Add a comment

Читати далі: «Державна програма святкування “1025” – це приниження для мільйонів українських християн і поглиблення розколу країни»

   

Як відзначити Хрещення Київської Русі?

Вівторок, 23 липня 2013, 16:31

Останніми місяцями ведеться активна підготовка до відзначення 1025-ї річниці Хрещення Київської Русі. Святкування планують також на державному рівні за участю достойних гостей, представників міжнародної спільноти, з відповідними заходами наукового та культурного характеру, одне слово, усе відбудеться урочисто і гучно.

Така ситуація спонукає нас подумати, що і як ми повинні святкувати.

Add a comment

Читати далі: Як відзначити Хрещення Київської Русі?

 

"Хрещення стало «весною нашого народу», сповнюючи національний організм духом воскреслого Тіла Христового..." - Глава УГКЦ

Понеділок, 22 липня 2013, 20:37

Історія Русі-України вчить, що саме український народ є новим Христовим людом, який зродився у хрещальних водах Дніпра. Як Богоявленню на Йордані передувало Різдво Божого Сина і Його приховане життя в Назареті, так і Богоявленню на Дніпрі передувала кількасотлітня історія прищеплення християнства та його непомітного, але впевненого зростання на українській землі. Таку думку висловив Блаженніший Святослав (Шевчук), Глава УГКЦ, у Посланні до вірних УГКЦ та всіх людей доброї волі з нагоди відзначення 1025-річчя Хрещення Русі-України.

Add a comment

Читати далі: "Хрещення стало «весною нашого народу», сповнюючи національний організм духом воскреслого Тіла Христового..." - Глава УГКЦ

   

Сторінка 73 з 82

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/