Головна

"Вже від сьогодні обіцяю новому Папі свою безумовну пошану та послух", - Бенедикт XVI до кардиналів

Четвер, 28 лютого 2013, 23:06

Після подячного слова, яке на початку останньої зустрічі Папи Бенедикта XVI з Колегією Кардиналів, що відбулася 28 лютого 2013 р., виголосив її Декан кардинал Анджело Содано, вислужений Державний Секретар, з прощальним словом до присутніх звернувся Святіший Отець: 

Шановні і дорогі браття!

з великою радістю приймаю вам та складаю кожному з вас свої найщиріші побажання. Дякую кардиналові Анджело Содано, який, як завжди, зумів стати виразником почуттів усієї колегії. Дякую, еміненціє, від щирого серця. Хочу сказати вам, посилаючись на подію, що трапилася з учнями в Емаусі, що також і для мене було великою радістю крокувати разом з вами протягом цих восьми років у світлі присутності Воскреслого Господа.

Add a comment

Читати далі: "Вже від сьогодні обіцяю новому Папі свою безумовну пошану та послух", - Бенедикт XVI до кардиналів

 

Понтифікат Бенедикта ХVІ і УГКЦ

Четвер, 28 лютого 2013, 19:36

Добігають останні хвилі понтифікату Святішого Отця Папи Бенедикта ХVІ. Понтифікату, який випав на час генерального наступу диктатури релятивізму на самі основи західної цивілізації. Понтифікату, який став часом внутрішньої консолідації Вселенської Спільноти Католицької Церкви. Понтифікату, який ще раз потвердив, що саме Католицька Церква є основною перешкодою для сил, які змагають до дегуманізації суспільства і деконструкції самої людини. Add a comment

Читати далі: Понтифікат Бенедикта ХVІ і УГКЦ

 

Чия мова найбагатша

Середа, 06 лютого 2013, 11:36

"Нації вмирають не від інфаркту. Спочатку їм відбирає мову."
Ліна Костенко

Було це давно, ще за старої Австрії, далекого 1916 року. В купе першого класу швидкого потяга "Львів-Відень" їхали англієць, німець, італієць. Четвертим був відомий львівський юрист Богдан Костів. Балачки точилися довкола різних тем. Нарешті заговорили про мови: чия краща, багатша і якій належить світове майбутнє. Звісно, кожен заходився вихваляти рідну.

Add a comment

Читати далі: Чия мова найбагатша

   

Їх тіла шматували розривні кулі

Вівторок, 29 січня 2013, 13:01

 

Про екзекуцію під станцією Крути 29 січня 1918 року збереглися свідчення в більшовицьких документах

Петроградський "Совєт Народних Комісаров" розпочав братовбивчу війну з Українською Народньою Республікою, намагається знищити владу українського робітництва, селянства і салдатів і замінити її владою великоруських зайшлих елементів. "Совєт Народних Комісаров" посилає на наші землі банди найманих людей, які звуться красногвардійцями. Красногвардійці вриваються в мирні города і села України, громлять їх, обстрілюють неповинне населення, грабують і насилують людність.

Add a comment

Читати далі: Їх тіла шматували розривні кулі

 

Празник Господнього Богоявлення

Субота, 19 січня 2013, 01:45

"Тоді прибув Ісус із Галилеї на Йордан до Йоана,
щоб хреститися від нього"
(Мт. З, 13).

Свята Церква перед празником Господнього Богоявлення у богослуженнях звертається до своїх вірних: "Вифлеєм залишивши, преславне чудо, спішімо до Йордану душею гарячою і там побачимо страшне таїнство" (Світилен утрені з 3 січня). Це таїнство Господ­нього Богоявлення, це Хрещення Господа нашого Ісуса Христа в ріці Йордані. У цьому таїнстві Ісус Христос об'являє себе як Месію і Спасителя. Про Його Боже післанництво свідчить при Хрещенні сам Отець Небесний голосом із неба: "Ти єси Син мій любий, у тобі — моє уподобання" (Мр. 1, 11); свідчить Святий Дух, що у вигляді голуба сходить на Нього; свідчить і святий Йоан Хрести­тель, вказуючи на Нього: "Ось Агнець Божий, який гріхи світу забирає" (Йо. 1, 29).

Add a comment

Читати далі: Празник Господнього Богоявлення

   

Сторінка 76 з 82

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/