Головна

Воскресіння Господа Бога і Спаса нашого Ісуса Христа

Субота, 03 квітня 2010, 00:09


Коротка історія

Слово "пасха" походить з єврейського "песах", що значить "перехід". Тут мова про перехід Господнього ангела, який одної ночі вбив усіх єгипетських первенців, коли фараон не хотів відпус­тити ізраїльський народ, а перейшов повз доми ізраїльтян, одвірки домів яких були помазані кров'ю одно­річного ягняти. Слово "пасха" у жидів означало також ягня, якого заколювали на Пасху, а потім і сам день свята на згадку про визволення з Єгипту дістав назву Пасхи.

Add a comment

Читати далі: Воскресіння Господа Бога і Спаса нашого Ісуса Христа

 

Київ - Заздрість - Зарваниця

Понеділок, 14 вересня 2009, 00:23

27 квітня 2004 року громада церкви св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі з благословення владики Василя Медвіда, екзарха Києво-Вишгородського, і світлої пам'яті владики Михайла Сябри, єпарха Тернопільського, з допомогою отця мітрата Дмитра, декана Зарваницького, і отця Ігоря Онишкевича встановили Хресну дорогу - «Заздрість-Зарваниця» Ця Хресна дорога, це дорога маленького Йосипа, якою у 1893 році несла його мати на руках до Матінки Божої Зарваницької, бо він був тяжко хворий. Тоді наче сама Мати Божа на руках цією дорогою принесла Йосипа до чудотворного образу Богородиці Зарваницької.

Add a comment

Читати далі: Київ - Заздрість - Зарваниця

 

Пам'ятай свій Рід

Понеділок, 24 серпня 2009, 23:56

Дорогі парафіяни, прошу Вас пам'ятати історію свої родинних місць, де народились наші діди і прадіди, звідкіля починається ваш рід, батьківщину звідки Господь покликав нас до життя. Збирайте і поповнюйте своє родинне древо. Особливо, прошу дітей, щоб допитувались бабів і дідів, хто ми і чийого роду. Нотуйте все у щоденники, бо ці крупиці - це велика цінність і пам'ять наша. Також прошу парафіян згадуйте своїх священиків, які відали своє життя за віру, не зрадили Христа і свою паству. Згадуйте тих, що у далеких Сибірах гинули, але не зраджували Христову віру і нашу Церкву.

Add a comment

Читати далі: Пам'ятай свій Рід

   

Християнський табір «Віри, Надії, Любові» очима дітей парафії св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

Субота, 04 липня 2009, 16:52

Інтерв'ю з головними організаторами відпочинку на морі дітей з парохії святого Миколая, що на Аскольдовій Могилі, парохом греко-католицької церкви отцем Ігорем Онишкевичем та пані Орестою Цибрівською.

Думки та враження дітей та автора матеріалу щодо відпочинку на морі.

19 червня 2009 року група дітей, що з парафії святого Миколая на Аскольдовій Могилі, разом з вихователями та отцем-парохом Ігорем Онишкевичем вирушила на відпочинок в Одеську область.

Add a comment

Читати далі: Християнський табір «Віри, Надії, Любові» очима дітей парафії св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 

Християнський табір «Віри, Надії, Любові» очима пароха церкви св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

Субота, 04 липня 2009, 16:21

З 19 червня по 1 липня 39 дітей та 7 вихователів з греко-католицької церкви святого Миколая, що на Аскольдовій Могилі, провели відпочинок на морі у Приморську Татарбунарського району Одеської області. У програмі відпочинку діти взяли участь у двох екскурсіях до міста Вилкове та ознайомилися з визначними місцями Татарбунарського району.

З настоятелем храму отцем Ігорем з'ясовуємо духовний аспект цієї подорожі.

Add a comment

Читати далі: Християнський табір «Віри, Надії, Любові» очима пароха церкви св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

   

Сторінка 79 з 82

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/