Головна

Нас чекають непрості часи, - Gатріарх УГКЦ закликає послужити найбільш нужденним людям

Понеділок, 06 квітня 2020, 09:42

143080Чимало українців через пандемію незабаром відчуватимуть матеріальну скруту і не матимуть за що купити хілба. Тому нам уже зараз слід замислитися над тим, як таким людям допомогти.

Про це сьогодні, 5 квітня у своїй проповіді заявив Патріарх УГКЦ Святослав.

«Відчуваємо сьогодні, що наслідки цієї хвороби є не лише на тілі. Ми відчуваємо, що світова економіка зупинилась. Кінцевим результатом цього випробування стане справді непросте життя українця на своїй рідній землі. Багато сімей, які сьогодні змушені не працювати, не мають засобів для існування. Ми знаємо, що найбільшими інвесторами в економіку України були наші заробітчани, які сьогодні більше не мають можливості у такий спосіб послужити своїм рідним і своїй Батьківщині. Нас чекають складні часи великої економічної скрути. Нас чекають непрості часи нашого державного будівництва», - зазначив Першоєрарх.

Add a comment

Читати далі: Нас чекають непрості часи, - Gатріарх УГКЦ закликає послужити найбільш нужденним людям

 

Папа: Сказати «так» любові, без «якщо» і без «але»

Понеділок, 06 квітня 2020, 07:58

cq5dam.thumbnail.cropped.1000.563Мірилом життя є любов, виявом якої є служіння. Думками про це поділився Святіший Отець, проповідуючи під час Святої Меси у Вербну неділю, присвятивши окрему згадку юнакам і дівчатам, заохочуючи їх брати приклад зі справжніх героїв.

Ісус «понизив себе самого, образ слуги прийнявши», – ці слова, почерпнуті із Послання святого Павла до Филип’ян, стали відправною точкою роздумів Святішого Отця, якими він поділився, проповідуючи під час Святої Меси з нагоди Пальмової неділі, яку він 5 квітня 2020 р. очолив у базиліці Святого Петра у Ватикані.

Add a comment

Читати далі: Папа: Сказати «так» любові, без «якщо» і без «але»

 

Послання Блаженнішого Святослава до молоді на Квітну неділю 2020 року

П'ятниця, 03 квітня 2020, 18:41

bl-Svyatoslav_press-ugcc-800x445Дорога в Христі молоде в Україні та на поселеннях!

Квітня неділя, день славного Входу Христа в Єрусалим, для мене і для всього проводу нашої Церкви традиційно є нагодою звернутися до вас з окремим посланням. Щоразу тішуся і дорожу цією можливістю, бо відчуваю особливий привілей разом міркувати і разом шукати відповіді на запити й потреби, до яких прислухаюся під час різноманітних зустрічей і розмов з вами протягом року.

Add a comment

Читати далі: Послання Блаженнішого Святослава до молоді на Квітну неділю 2020 року

   

Великоднє послання Блаженнішого Святослава

Четвер, 02 квітня 2020, 18:21

02SDyt_5c371b6d677535_39130983-tmb-720x411xfill

Високопреосвященним і преосвященним владикам, всесвітлішим, всечеснішим і преподобним отцям, преподобним ченцям і черницям, дорогим у Христі мирянам Української Греко-Католицької Церкви

Христос воскрес!

«Ті, що були в оковах адових, Побачивши безмірне Твоє милосердя, До Світла радісно поспішали, Христе, Пасху хвалячи вічную.» Пісня 5 Канону Воскресної утрені

Add a comment

Читати далі: Великоднє послання Блаженнішого Святослава

 

«Закриваючи свого носа і рота медичною маскою, не заблокуймо свого серця муром байдужості і злості!» — владика Богдан Дзюрах

Понеділок, 30 березня 2020, 20:21

966d2657f1d97f30Сьогодні багато дискусій ведеться про те, чи і як проводити масові богослужіння, як має уділятися Святе Причастя. Але мені здається, найважливіший іспит для нас сьогодні лежить не в обрядовій чи дисциплінарній площині. На кін поставлено не більше і не менше як нашу віру в Бога, в Його любов, у все те, що становить сутність християнства. Чи ми цього свідомі, чи ні, — саме з цього «предмету» ми здаємо іспит цими днями і тижнями. У теперішніх обставинах наша віра випробовується на автентичність, на міцність, на життєдайність, а тому і на життєздатність.

Батько бідного євангельського юнака, якого мучить від самого дитинства демон (див. Мр. 9, 17–31), шукаючи помочі і порятунку у своїй складній ситуації, в першу чергу звертається до Христових учнів. Так було тоді, в часах земного життя Ісуса, так є тим більше і тепер, коли, не маючи нагоди до фізичної зустрічі з Господом Ісусом, саме до нас, християн, звернені очі багатьох наших сучасників, які відчувають, як їх та їхніх рідних мучать різного роду демони: страху, паніки, зневіри, злості, розпачу і безнадії.

Add a comment

Читати далі: «Закриваючи свого носа і рота медичною маскою, не заблокуймо свого серця муром байдужості і злості!» — владика Богдан Дзюрах

   

Сторінка 10 з 82

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/