Головна

«Люди себе руйнують, бо не мають цілі у житті»

Четвер, 07 травня 2009, 13:35

Ольга Годованець, фото автора, 30.04.09

На початку травня Українська греко-католицька церква запрошує на концерти академічної музики «З вірою і любов'ю».

Івано-Франківськ, Тернопіль, Львів, Київ та Одеса готуються почути зірок світової та української оперної сцени Вікторію Лук'янець, братів Петра та Павла Приймаків, Наталю та Галину Дацько, академічний камерний оркестр «Harmonia Nobile»...

Цей проект благодійний. І кошти, що вдасться зібрати, підуть на завершення будівництва патріаршого собору Воскресіння Христового у столиці. «Але ми хочемо ці концерти подарувати нашій спільноті, тим, хто хоче, хто здібний цим скористатися, - каже Глава УГКЦ Кардинал Любомир Гузар. - Бо криза, крім фінансової, показала кризу духовну. Криз у світі, в житті людей, в історії разом з війнами було безліч. Але ця криза, яку ми переживаємо, хоча вона всесвітня, її дуже роздраматизовують. Але вона мине. І щоб не пірнути на дно, не втратити себе, треба вірити, що є щось триваліше, ніж та криза».

Add a comment

Читати далі: «Люди себе руйнують, бо не мають цілі у житті»

 

10 травня - День хворого

Вівторок, 05 травня 2009, 19:00

10 травня 2009 року у Неділю Розслабленого наша Українська Греко-Католицька Церква буде відзначати День хворого у рамках XVII Всесвітнього Дня хворого. Відзначення Дня хворого має за мету привернути увагу християнської спільноти та усього суспільства на хворих людей, їх родини та тих, хто облегшує їхні страждання, зокрема медичний персонал та волонтерів.

Цього року у своєму Посланні з нагоди Всесвітнього Дня хворого Святіший Отець Венедикт XVI звертає свою увагу на дітей, які страждають від різних недуг. Зважаючи на це, Комісія УГКЦ у справах душпастирства охорони здоров'я просить усіх віруючих та усіх людей доброї волі долучитись у цей день до спільної молитви та заходів, які мають на меті звернути особливу увагу на хворих дітей в Україні.

Add a comment

Читати далі: 10 травня - День хворого

 

Від молитовного життя священика залежить ефективність його служіння.

Неділя, 03 травня 2009, 20:27

У своїй проповіді Святіший Отець зазначив, що гарний звичай, згідно з яким у цей день Єпископ Риму збирається разом з своїм клиром, щоб уділити ієрейські свячення новим священикам дієцезії, є щоразу виявом Божої благодаті та великим Божим даром.

Add a comment

Читати далі: Від молитовного життя священика залежить ефективність його служіння.

   

Марійська молитва з Папою Венедиктом XVI у першу неділю травня

Неділя, 03 травня 2009, 19:37

3 травня 2009 р., у першу неділю місяця, Святіший Отець, після Божественної Літургії, яку він очолив в базиліці Святого Петра у Ватикані з нагоди священичих свячень, ще раз звернувся до вірних із недільним повчанням, проказав молитву «Царице Неба» та уділив усім присутнім своє Апостольське благословення. Помолитись із Вселенським Архиєреєм прибуло багато вірних із Риму, інших міст Італії та навіть з найвіддаленіших куточків світу, - центральна площа Ватикану була заповнена паломниками.

Add a comment

Читати далі: Марійська молитва з Папою Венедиктом XVI у першу неділю травня

 

Завтра блаженного Омеляна Ковча буде проголошено покровителем душпастирів УГКЦ

Четвер, 23 квітня 2009, 20:44

Патріарший Синод Єпископів УГКЦ, що відбувся 2 - 9 вересня 2008 року, постановив проголосити блаженного священномученика Омеляна Ковча Покровителем душпастирів УГКЦ. Це рішення Синоду реалізовується в три етапи:

1. 25 березня 2009 року - проща духовенства УГКЦ до Музею в Майданеку (Люблін, Польща) та прийняття там праху блаженного для виставлення його у катедральних соборах кожної єпархії та екзархату.

2. 24 квітня 2009 року - торжественне проголошення бл. свщмч. Омеляна Покровителем душпастирів УГКЦ. Урочистість відбудеться у Києві на території будівництва Патріаршого центру УГКЦ за участю усіх єпископів, духовенства та мирян.

3. Кожна єпархія та екзархат на локальному рівні проводять відповідне торжество.

Add a comment

Читати далі: Завтра блаженного Омеляна Ковча буде проголошено покровителем душпастирів УГКЦ

   

Сторінка 93 з 103

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/