Головна

В Одесі відбувся круглий стіл «Ліки солідарності»

27 листопада в дитячому реабілітаційному центрі «Будинок з Ангелом» відбувся круглий стіл «Ліки солідарності» за участю громадських і релігійних організацій, людей, що займаються реабілітацією, з обмеженими фізичними і розумовими можливостями. Круглий стіл відбувся у рамках соціального тижня "На шляху до солідарності українського суспільства", що днями проходить в Одесі. У зустрічі взяли участь представники релігійних організацій м. Одеси, члени громадських організацій, а також заступник начальника Управління соціальнї праці Одеської міської ради Регіни Анатоліївни Миколаєвої. Учасники круглого столу говорили про проблеми людей з обмеженими можливостями, про питання подолання барьерності. Зокрема, пані Миколаєва проінформувала присутніх про дії міських властей, направлені на подолання барьерності в Одесі. Вона також звернулася до присутніх на зустрічі студентів одеських ВУЗів чуйніше відгукуватися на потреби людей із обмеженими можливостями.

Представники громадських організацій поділилися власним досвідом роботи і подякували релігійним організаціям за допомогу, які вони регулярно надають інвалідам м. Одеси. У свою чергу представники релігійних організацій задекларували, що ще тісніше і професійніше працюватимуть із такими організаціями. Так зокрема, ректор Школи апостольства мирян ім. С. Шульмінського о. Віталій Горбатий сказав, що його учбовий заклад займеться розробкою програми для волонтерів, яка могла б стати майданчиком для спільного навчання представників різних конфесій. Представники греко-католицької і римсько-католицької Церков передали дарунки для "Будинку з ангелом" - цифровий фотоапарат, набір ігор і методичних посібників, адаптованих до потреб дітей хворих церебральним паралічем.

Круглий стіл був організований Одесько-Кримським екзархатом УГКЦ і Дитячим реабілітаційним центром «Будинок з ангелом», за сприяння Європейського інституту соціальних комунікацій і Управління соціального захисту населення і праці Одеської міської ради.

Крім того, у четвер відбулися зустрічі відомого журналіста, філософа, правозахисника, проректора Українського Католицького Університету і члена Національної ради з питань культури і духовності при Президентові України Мирослава Мариновича ізстудентами і викладачами відділень журналістики і соціальних наук Одеського національного університету ім. І. І. Мечникова.

 

М. Маринович прочитав дві лекції на тему "Сучасне стан свободи совісті в Україні: проблеми і перспективи" і відповів на питання присутніх. Зустрічі були організовані Європейським інститутом соціальних комунікацій і Науково-дослідницьким комітетом з питань соціології релігії Соціологічної асоціації України за сприяння Кафедри журналістики ОНУ ім. І. І. Мечникова і Південно-українського відділення Соціологічної асоціації України.

 

Прес-служба Одесько-Кримського екзархату

За матеріалами: http://www.ugcc.org.ua/

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/